Lever harmløse skapninger på øyevippene dine?

Innholdsfortegnelse:

Lever harmløse skapninger på øyevippene dine?
Lever harmløse skapninger på øyevippene dine?
Anonim

Øyenvippemidd er små sigarformede insekter som finnes i bunter ved bunnen av øyevippene dine. De er normale og vanligvis ufarlige, med mindre du har for mange av dem. Også kjent som demodex, hver midd har fire par ben som gjør det enkelt å gripe tak i rørformede ting – som vippene dine.

Lever skapninger i øyevippene dine?

To arter lever på mennesker: Demodex folliculorum og Demodex brevis, begge ofte omt alt som øyevippemidd, alternativt ansiktsmidd eller hudmidd. Ulike dyrearter er vert for forskjellige arter av Demodex.

Lever ufarlige dyr på øyevippene mine?

Det er rundt 65 arter av Demodex kjent, men bare to av dem lever på mennesker (det er et lett lettelsens sukk). Demodex folliculorum og Demodex brevis blir begge referert til som øyenvippemidd på grunn av likhetene deres, men førstnevnte finnes ofte på øyevipper og øyelokk der de lever av døde hudceller.

Har alle vippelus?

Optometrister sier de ser flere tilfeller av vippelus på grunn av populariteten til vippeextensions. "Vippelus" eller dens medisinske betegnelse, Demodex, kan oppstå når bakterier bygger seg opp langs vippekanten. «Alle har vippemidd. Det er helt norm alt.

Hvilken parasitt kan leve under øyevipper?

A. Den parasittiske midden, Demodex folliculorum, lever i håretfollikler hos mennesker og visse andre pattedyr, spesielt rundt nesen og øyevippene. Demodex brevis lever i øyevipper og små hår-talgkjertler, og i lobuler av meibomske kjertler.

Anbefalt: