Hva menes med emmetrope?

Innholdsfortegnelse:

Hva menes med emmetrope?
Hva menes med emmetrope?
Anonim

Emmetropia er brytningstilstanden til et øye der parallelle lysstråler som kommer inn i øyet fokuseres på netthinnen, og skaper et bilde som oppleves som skarpt og i fokus. Nærsynthet, hypermetropi og astigmatisme er abnormiteter ved denne ønskede tilstanden (fig. 1-4).

Hva menes med nærsynthet?

Nærsynthet, eller nærsynthet, oppstår når øyeeplet er for langt, så det påvirker hvordan hornhinnen og linsen fokuserer. Dette betyr at objekter i det fjerne virker uskarpe fordi lysstrålene fokuserer foran på netthinnen i stedet for direkte på overflaten.

Hva betyr astigmatisme?

Astigmatisme (uh-STIG-muh-tiz-um) er en vanlig og generelt behandles ufullkommenhet i krumningen av øyet ditt som forårsaker uskarpt avstand og nærsyn. Astigmatisme oppstår når enten den fremre overflaten av øyet (hornhinnen) eller linsen inne i øyet har uoverensstemmelser.

Hva er øyets ametropi?

Ametropia er en tilstand der brytningsfeil er tilstede, eller når fjerne punkter ikke lenger er riktig fokusert på netthinnen. Nærsynthet eller nærsynthet (kortsynthet) er en form for ametropi der øyet faktisk er for langt eller har for høy kraft.

Hva skjer under emmetropisering?

Emmetropisering er prosessen for å oppnå emmetropi og innebærer en reduksjon i brytningsfeilen som er tilstede ved fødselen.

Anbefalt:

Interessante artikler
Hvordan døde mamma imelda?
Les mer

Hvordan døde mamma imelda?

Imelda etterlot seg en skomakerarv, og døde til slutt av alderdom, tidlig på syttitallet. Etter å ha blitt en ånd i de dødes land, visste Imelda at Héctor også var der. Hun nektet å anerkjenne mannen sin som et medlem av familien hennes og fornektet ham, det samme gjorde resten av deres etterkommere.

I landsbyen hvordan dør ophelia?
Les mer

I landsbyen hvordan dør ophelia?

I 4. akt. Scene 7 rapporterer dronning Gertrude at Ophelia hadde klatret opp i et piletre (Det er en pil som vokser skrått i bekken), og at grenen hadde brutt og f alt Ophelia ned i bekken, derhun druknet. Hvorfor dreper Ophelia seg selv?

Når skal jeg bruke risers skateboard?
Les mer

Når skal jeg bruke risers skateboard?

Skateboard stigerør gir ekstra klaring mellom dekket og hjulene for å redusere hjulbitt. Stigerør anbefales vanligvis for større hjul 55 mm og over, og selv om det ikke er nødvendig for mindre skatehjul, kan 1/8" sjokkputer alltid brukes for å redusere vibrasjoner og spenningssprekker på brettet ditt.