Hvor finnes pterygoidmuskelen?

Innholdsfortegnelse:

Hvor finnes pterygoidmuskelen?
Hvor finnes pterygoidmuskelen?
Anonim

Den mediale pterygoidmuskelen, en hovedløft av kjeven, er en firkantet tyggemuskel, plassert på det mediale aspektet av underkjeven bilater alt. Den er også kjent som indre pterygoidmuskel.

Hva er funksjonen til pterygoidmuskel?

Den laterale pterygoidmuskelen er aktiv under tygging og under underkjevebevegelser som protrusion (fremoverbevegelse av underkjeven), abduksjon (depresjon av underkjeven), mediotrusjon (bevegelse av underkjeven). underkjevens kondyl mot midtlinjen), og spesielt under tale, sang og knyting.

Hva er opprinnelsen og innsettingen av den mediale pterygoidmuskelen?

Gitt at origo er på den mediale siden av den laterale pterygoidplaten og innføringen er fra den indre overflaten av ramus av underkjeven ned til vinkelen til underkjeven, dens funksjoner inkluderer: … Ekskursjon av underkjeven; kontralateral ekskursjon skjer med ensidig sammentrekning.

Hvor er den interne pterygoiden?

Relasjoner. Medial pterygoidmuskel er lokalisert i den infratemporale fossa som ligger dypt til tygge- og temporalismuskler og medial til lateral pterygoidmuskel.

Hvordan slapper du av den laterale pterygoidmuskelen?

Klem forsiktig muskelen mellom pekefingeren og tommelen. Start med et forsiktig trykk, og øk gradvis muskelklemmingen ettersom det tolereres. Lære bortpasienten å selvklemme den laterale pterygoidmuskelen i 1 minutt flere ganger per dag. Lindring av hodepine, kjeve eller ansiktssmerter er noen ganger umiddelbar.

Anbefalt:

Interessante artikler
Har angela merkel en doktorgrad?
Les mer

Har angela merkel en doktorgrad?

Hun tok doktorgrad i kvantekjemi i 1986 og jobbet som forsker til 1989. Merkel gikk inn i politikken i kjølvannet av revolusjonene i 1989, og fungerte kort som nestleder for den første demokratisk valgte østtyske regjeringen ledet av Lothar de Maizière.

Hva er pushdown-optimalisering i informatica?
Les mer

Hva er pushdown-optimalisering i informatica?

Pushdown Optimization Option gjør at datatransformasjonsbehandling kan skyves ned i en hvilken som helst relasjonsdatabase for å utnytte databasens prosessorkraft best mulig. Den konverterer transformasjonslogikken til SQL-setninger, som kan kjøres direkte på databasen.

Hvilken er bedre campari eller aperol?
Les mer

Hvilken er bedre campari eller aperol?

Aperol er søtere enn Campari, som har en tydelig bitter smaksprofil som er avgjørende for cocktailer som Negroni og Boulevardier. Alkoholinnhold. Aperol har et lavt alkoholinnhold (11 % alkoholinnhold), mens Campari har et mye høyere alkoholinnhold (20,5–28,5 % alkoholinnhold, avhengig av hvor det selges).