Er aldersflekker melasma?

Innholdsfortegnelse:

Er aldersflekker melasma?
Er aldersflekker melasma?
Anonim

Brune flekker varierer i størrelse og vises vanligvis i ansikt, hender, skuldre og armer. Områder som er mest utsatt for sol. Aldersflekker er vanlig hos voksne over 50 år. Melasma er en vanlig hudtilstand hos voksne der det utvikles lys til mørkebrun pigmentering, hovedsakelig i ansiktet.

Er hyperpigmentering det samme som aldersflekker?

Aldersflekker og solflekker er det samme. De er en vanlig form for hyperpigmentering og fremstår som små, flate og mørklagte hudflekker som er lysebrune til svarte i fargen.

Hvordan blir du kvitt aldersflekker og pigmentering?

Aldersflekker, også k alt leverflekker, er en vanlig type hyperpigmentering. Hyperpigmentering er vanligvis ufarlig, men kan noen ganger være forårsaket av en underliggende medisinsk tilstand.

Medisinsk hyperpigmenteringsbehandling

  1. kjemisk peeling.
  2. mikrodermabrasjon.
  3. intens pulsed light (IPL)
  4. laserresurfacing.
  5. kryoterapi.

Er mørke flekker melasma?

Melasma er en vanlig hudlidelse. Løst oversatt betyr ordet "svart flekk." Hvis du har melasma, opplever du sannsynligvis lysebrune, mørkebrune og/eller blågrå flekker på huden din. De kan se ut som flate flekker eller fregnelignende flekker.

Hva kan forveksles med melasma?

Både soleksponering og hormonsvingninger kan føre til og forverre melasma, men hvordan vet du at det er melasma og ikkenoe annet? Bare en hudlege kan diagnostisere melasma. Noen ganger kan denne vedvarende tilstanden forveksles med solskader, fregner og andre typer hyperpigmentering.

Anbefalt: