Hvor er leptospirose mest vanlig?

Innholdsfortegnelse:

Hvor er leptospirose mest vanlig?
Hvor er leptospirose mest vanlig?
Anonim

Leptospirose finnes i land rundt om i verden. Det er mest vanlig i tempererte eller tropiske klimaregioner som inkluderer Sør- og Sørøst-Asia, Oseania, Karibia, deler av Afrika sør for Sahara og deler av Latin-Amerika. Ta på dyr eller kroppsvæskene deres.

Hvem er mest sannsynlig å få leptospirose?

Leptospirose forekommer over hele verden, men er mest vanlig i tempererte eller tropiske klima. Det er en yrkesmessig fare for mange mennesker som jobber utendørs eller med dyr, for eksempel: Bønder . Minearbeidere.

Er leptospirose vanlig i USA?

Det er anslått at mer enn 1 million tilfeller forekommer over hele verden årlig, inkludert nesten 60 000 dødsfall. I USA rapporteres ca. 100–150 tilfeller av leptospirose årlig.

Hvilket dyr er leptospirose mest vanlig hos?

Dyrene som vanligvis utvikler eller sprer leptospirose inkluderer:

  • Gnagere.
  • Raccoons.
  • Opossums.
  • Cattle.
  • Swine.
  • Dogs.
  • Hester.
  • Buffaloes.

Hvorfor er leptospirose vanlig i Karibia?

Leptospirose er en glob alt gjenoppstått zoonotisk sykdom, forårsaket av den patogene spirokettbakterien leptospira. Det er vanlig i tropiske og subtropiske områder, som Karibia, hvor det er betydelig nedbør, med gnagere som fungerer som hovedreservoarvert og kilde forhuman leptospirose (1).

Anbefalt:

Interessante artikler
Hvilke asparges å kjøpe?
Les mer

Hvilke asparges å kjøpe?

Asparges som er over sin beste alder, lukter fort. Stilkene skal være fyldige og faste, og tuppene skal være tett lukket. Fargen kan være grønn, lilla eller hvit, avhengig av sorten. Pass på at fargen ikke er falmet. Hva er den beste aspargesen å spise?

Er svart baderomsinnredning lett å rengjøre?
Les mer

Er svart baderomsinnredning lett å rengjøre?

Vedlikehold av svarte armaturer Mange bekymrer seg for at svarte armaturer raskt vil bli matte, riper eller en utfordring å vedlikeholde. Heldigvis er dette ikke tilfelle i det hele tatt. Sorte armaturer er familievennlige og enkle å rengjøre.

Hvor er nadeem akhtar saifi?
Les mer

Hvor er nadeem akhtar saifi?

Nadeem bor i London siden 1997. Hva skjedde Nadeem Saifi? Death of Shravan Den 22. april 2021 døde Shravan av covid-19 etter å ha blitt innlagt dager før i kritisk tilstand på Hinduja Hospital. Er Shravan Rathod relatert til Roop KUTH Rathod?