Hva betyr arakidon?

Innholdsfortegnelse:

Hva betyr arakidon?
Hva betyr arakidon?
Anonim

Arakidonsyre er en flerumettet omega-6-fettsyre 20:4, eller 20:4. Det er strukturelt relatert til den mettede arachidinsyren som finnes i cupuaçusmør. Navnet kommer fra det nye latinske ordet arachis, men det er viktig å merke seg at peanøttolje ikke inneholder noen arakidonsyre.

Er arakidonsyre bra eller dårlig?

Arakidonsyre er en essensiell fettsyre, som inntas i små mengder i våre vanlige dietter. Det regnes som en "essensiell" fettsyre fordi det er et absolutt krav for at menneskekroppen skal fungere korrekt.

Hva betyr arakidonsyre?

: a flytende umettet fettsyre C20H32O2som forekommer i de fleste animalske fettstoffer, er en forløper for prostaglandiner, og anses som essensiell i dyreernæring.

Hva er rollen til arakidonsyre?

Arakidonsyre fås fra mat eller ved avmetning og kjedeforlengelse av den planterike essensielle fettsyren, linolsyre. … Endocannabinoider er oksidasjonsuavhengige ARA-derivater, kritisk viktige for hjernebelønningssignalering, motivasjonsprosesser, følelser, stressresponser, smerte og energibalanse.

Hva betyr høy arakidonsyre?

Abstrakt. Tverrsnittsstudier har funnet at et forhøyet forhold mellom arakidonsyre og omega-3-fettsyre er assosiert med depresjon, og kontrollerte intervensjonsstudier har funnet atredusere dette forholdet gjennom administrering av omega-3 fettsyrer kan lindre depressive symptomer.

Anbefalt: