Formel for alkalisk pyrogallol?

Innholdsfortegnelse:

Formel for alkalisk pyrogallol?
Formel for alkalisk pyrogallol?
Anonim

Pyrogallol er en organisk forbindelse med formelen C₆H₃(OH)₃. Det er et hvitt, vannløselig fast stoff, selv om prøvene vanligvis er brunlige på grunn av dens følsomhet overfor oksygen. Det er en av tre isomere benzentrioler.

Hva er alkalisk pyrogallol?

Hint:Pyrogallol er en organisk forbindelse. … Vannplanten Myriophyllum spicatum produserer pyrogallsyre. Når den er i alkalisk løsning, absorberer den oksygen fra luften, og blir brun fra en fargeløs løsning. Den kan brukes på denne måten til å beregne mengden oksygen i luft, spesielt ved bruk av orsat-apparatet.

Hvordan lager du en alkalisk pyrogallolløsning?

Løs opp 20 g resublimert pyrogallol i vann, tilsett 10 ml av kons. HCl og 2 g SnCl2. 2H2O (oppløst i 5 ml konsentrert HCl), og fortynn løsningen med 0,1 M HCl til 100 ml.

Absorberer pyrogallol oksygen?

Pyrogallol ble først oppnådd i 1786 fra gallussyre, tilgjengelig fra galler og bark av forskjellige trær. … Alkaliske løsninger av pyrogallol absorberer oksygen effektivt og brukes til å bestemme oksygeninnholdet i gassblandinger.

Hvilken absorberer raskt oksygen?

Alkalisk løsning av kobbersulfat kan ikke absorbere oksygen. Den alkaliske løsningen av pyrogallol er fargeløs, og når den absorberer oksygen, blir den brun farge. Ved forklaringen ovenfor er det klart at pyrogallol kan absorbere oksygen raskerepris enn noen annen forbindelse.

Anbefalt:

Interessante artikler
Hvor mange inversjoner kan en matrise ha?
Les mer

Hvor mange inversjoner kan en matrise ha?

En matrise A kan ha mest én invers. Inversen av en inverterbar matrise er betegnet A-1. Når en matrise er inverterbar, er dens invers også, og dens inverses invers er seg selv, (A-1)-1=A. Dermed er det høyst én invers. Hva er antall inversjoner i en matrise?

Hvorfor bruke paddock-stativ?
Les mer

Hvorfor bruke paddock-stativ?

Selv om du jobber på en del av motorsykkelen som ikke krever at du roterer hjulet, sørger paddockstativet for at motorsykkelen står oppreist og ikke lener til siden. Dette er ganske nyttig når du tapper oljen fra en motorsykkelmotor. Står paddock bra?

Betyr ikke skyldig uskyldig?
Les mer

Betyr ikke skyldig uskyldig?

Mens begrepet 'ikke skyldig' i lekebruk ofte er synonymt med 'uskyldig', er de ikke det samme i amerikansk strafferettsvitenskap. 'Ikke skyldig' er et juridisk funn fra juryen om at påtalemyndigheten ikke har oppfylt bevisbyrden. Hva kvalifiserer som uskyldig?