I hvilken epoke utviklet de første virveldyrene seg?

Innholdsfortegnelse:

I hvilken epoke utviklet de første virveldyrene seg?
I hvilken epoke utviklet de første virveldyrene seg?
Anonim

Fra fisk til amfibier De første kjevede virveldyrene kan ha dukket opp i sen ordovicium (~450 mya) og ble vanlige i devon, ofte kjent som "fiskenes tidsalder" ". De to gruppene av benfisker, actinopterygii og sarcopterygii, utviklet seg og ble vanlige.

Hvilken epoke dukket de første virveldyrene opp?

Vertebrater ser ut til å ha strålt i det sene ordovicium, for rundt 450 millioner år siden. De fleste fossile fossile virveldyr fra ordovicium er imidlertid sjeldne og fragmentariske, selv om tilgjengelig materiale tyder på at forfedre til haiene og kjevefisken var til stede sammen med forskjellige linjer av pansrede kjeveløse fisker.

Hva var de første virveldyrene som utviklet seg?

De tidligste virveldyrene var kjeveløse fisker, som ligner på levende hagfish. De levde for mellom 500 og 600 millioner år siden. De hadde kranium, men ingen ryggvirvel. Det fylogenetiske treet i figuren nedenfor gir en oversikt over virveldyrenes utvikling.

Hva var det første virveldyret på jorden?

Faktisk er kjeveløse fisk planetens første virveldyr, og de har sannsynligvis utviklet seg fra en skapning som ligner på sjøsprut. Det er i henhold til jordens kalenderår, der 144 år tilsvarer ett sekund.

I hvilken tidsperiode dukket forfedrene til de fleste dyr, inkludert den til virveldyr, opp i fossilregisteret?

Mellom 620 og 550 millioner år siden (under vendianPeriode) relativt store, komplekse flercellede dyr med myk kropp dukker opp i fossilregisteret for første gang.

Anbefalt:

Interessante artikler
Er clevamama-puter trygge?
Les mer

Er clevamama-puter trygge?

ClevaFoam babypute har blitt uavhengig testet for skadelige stoffer i henhold til de strenge globale kriteriene til STANDARD 100 av OEKO-TEX ® . Anbef alt for babyer 0 til 12 måneder. Er Clevamama-pods trygge? For babyens komfort og sikkerhet er den hypoallergenisk, pH-balansert, toksin- og formaldehydfri, noe som gjør den egnet for babyer med astma og allergier.

Hva gjør en lagomorf?
Les mer

Hva gjør en lagomorf?

Lagomorpha-Pikaer, harer og kaniner Alle lagomorfer er planteetere, som har formet trekk ved hodeskalle og tannsett. Kjennetegn som deles av gnagere og lagomorfer inkluderer stadig voksende fortenner og et diastema (mellomrom) som skiller fortennene fra kinntennene.

Hva vil det si å gjøre skyggearbeid?
Les mer

Hva vil det si å gjøre skyggearbeid?

Skyggearbeid innebærer å komme i kontakt med de delene av deg selv som du har fortrengt – eller det mange kanskje refererer til som deres «mørke side». … Det kalles "skyggearbeid", og innebærer "dykking ned i det ubevisste materialet som former våre tanker, følelser og atferd,"