Er ment med katenering?

Innholdsfortegnelse:

Er ment med katenering?
Er ment med katenering?
Anonim

Katetering, kjemisk kobling til kjeder av atomer av samme grunnstoff, forekommer bare blant atomene til et grunnstoff som har en valens på minst to og som danner relativt sterke bindinger med seg selv.

Hva menes med katenering klasse 10?

Svar: Katenering: Selvkoblingen er kjent som katenering. Kateneringsegenskapen er ansvarlig for forekomsten av utallige organiske forbindelser. Det er bindingen av et element til seg selv gjennom kovalente bindinger for å danne kjede- eller ringmolekyler.

Hva menes med katenering klasse 12?

Katetering kan defineres som selvbindingen av atomer i et grunnstoff for å danne kjeder og ringer.

Hva menes med katenering klasse 11?

- Katenering er bindingen av et element til seg selv gjennom kovalente bindinger for å danne ring- eller kjedemolekyler. For eksempel er karbon det vanligste elementet som utviser egenskapen til katenering i maksimal grad. Den er i stand til å danne lange hydrokarbonkjeder og ringer som benzen.

Hva menes med katenering forklar med eksempel?

Catenation Definisjon: Katenering er bindingen av et element til seg selv gjennom kovalente bindinger for å danne kjede- eller ringmolekyler. Eksempler: Karbon er det vanligste elementet som viser katenering. Den kan danne lange hydrokarbonkjeder og ringer som benzen.

Anbefalt: