Hvilken bølge beveger seg sidelengs?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken bølge beveger seg sidelengs?
Hvilken bølge beveger seg sidelengs?
Anonim

S-bølger, eller sekundære bølger, er bølgene som følger direkte P-bølgene. Når de beveger seg, skjærer eller kutter S-bølgene fjellet de beveger seg gjennom sidelengs i rette vinkler i forhold til bevegelsesretningen.

Hvilken type overflatebølge beveger bakken sidelengs?

S-bølger rister bakken i en skjærende eller kryssende bevegelse som er vinkelrett på kjøreretningen. Dette er ristebølgene som beveger bakken opp og ned eller fra side til side. S-bølger kalles sekundære bølger fordi de alltid kommer etter P-bølger ved seismiske registreringsstasjoner.

Hvilken seismisk bølge beveger seg side til side?

Kjærlighetsbølger beveger seg side-til-side i rette vinkler på forplantningsretningen. Rayleigh-bølger beveger seg i et sirkulært mønster med toppen (høyeste punkt) beveger seg opp og fremover og bunnen (laveste punkt) beveger seg ned og bakover.

Hvilke seismiske bølger beveger seg vertik alt?

Som rullende havbølger, Rayleigh-bølger beveger seg både vertik alt og horisont alt i et vertik alt plan som peker i retningen bølgene beveger seg i. Overflatebølger beveger seg langsommere enn kroppsbølger (P og S); og av de to overflatebølgene reiser kjærlighetsbølger generelt raskere enn Rayleigh-bølger.

Hvilken type bølge beveger seg raskest?

Jordskjelv frigjør bølger av energi som kalles seismiske bølger. De reiser gjennom det indre og nær jordoverflaten. P-bølger, eller primærbølger, er de raskestebevegelig bølgetype og den første oppdaget av seismografer.

Anbefalt:

Interessante artikler
Hvorfor er klokkespoler dårlige?
Les mer

Hvorfor er klokkespoler dårlige?

Utviklingsbevegelsene holder hovedfjæren til klokkesåret, akkurat som den ville gjort om den ble båret på håndleddet. Imidlertid kan dårlig kvalitet eller inkompatible opptrekkere ikke være trygge for klokken på grunn av magnetisering av klokken, konstant inngrep og overdreven slitasje på slipclutchen.

Kan messenger hackes på iphone?
Les mer

Kan messenger hackes på iphone?

Hackere kan få tilgang til Facebooks Messenger-app hvis du klikker på spam, phishing-meldinger. Kan noen andre få tilgang til Facebook Messenger? I følge Facebook bruker Messenger de samme sikre kommunikasjonsprotokollene som bank- og shoppingsider.

Hva er et parkert domene?
Les mer

Hva er et parkert domene?

Domeneparkering er registrering av et internettdomenenavn uten at dette domenet er knyttet til noen tjenester som e-post eller en nettside. Dette kan ha blitt gjort med tanke på å reservere domenenavnet for fremtidig utvikling, og for å beskytte mot muligheten for cybersquatting.