Fungerer ikke-stimulerende midler for adhd?

Innholdsfortegnelse:

Fungerer ikke-stimulerende midler for adhd?
Fungerer ikke-stimulerende midler for adhd?
Anonim

Ikke-stimulerende midler kan være svært effektive for noen barn med ADHD. Men for de fleste har de ikke samme suksess som sentralstimulerende midler, som fungerer bra i omtrent 70 til 80 prosent av tilfellene. Det er ikke uvanlig at leger bytter pasienter med ADHD fra en kategori medikamenter til en annen.

Hva er en god ikke-stimulerende medisin for ADHD?

Ikke-stimulerende medisiner inkluderer Strattera, trisykliske antidepressiva (TCA), Effexor, Wellbutrin og noen medisiner for høyt blodtrykk. Av disse har Strattera blitt studert mest omfattende for bruk i behandling av ADHD hos voksne og barn.

Hvor lang tid tar det før ikke-stimulerende ADHD-medisiner virker?

Vanligvis faller ADHD-medisiner inn i to kategorier: sentralstimulerende midler og ikke-stimulerende midler. Stimulerende midler blir effektive ganske raskt, ofte på mindre enn en time. Ikke-stimulerende midler kan ta dager eller uker før den fulle terapeutiske effekten merkes.

Er sentralstimulerende midler bedre enn ikke-stimulerende midler for ADHD?

Fordeler: Den mest fordelaktige fordelen som stimulerende midler har fremfor ikke-stimulerende midler, er at det er hurtigvirkende, og du kan se forbedring i generell impulsivitet og ADHD-symptomer innen to timer. Korttidsvirkende betyr at medisiner er effektive slutter å virke når en person slutter å ta dem.

Er ikke-stimulerende ADHD-medisiner vanedannende?

Ikke-stimulerende midler har ikke en tendens til å forårsake agitasjon, søvnløshet eller mangel på matlyst. De ogsåikke utgjør den samme risikoen for misbruk eller avhengighet. I tillegg har de en mer varig og jevnere effekt enn mange sentralstimulerende midler, som kan tre i kraft og avta brått.

Anbefalt:

Interessante artikler
Hvilken prosess binder karbon?
Les mer

Hvilken prosess binder karbon?

Karbon er sekvestrert i jord av planter gjennom fotosyntese og kan lagres som organisk karbon i jord (SOC). Hva er prosessen med karbonbinding? Karbonbinding er prosessen for å fange og lagre atmosfærisk karbondioksid. Det er én metode for å redusere mengden karbondioksid i atmosfæren med mål om å redusere globale klimaendringer.

Snøer det i minoa?
Les mer

Snøer det i minoa?

Minoa gjennomsnittlig 105 tommer snø per år. Har Turkmenistan snø? Det regner eller snør sjelden i Turkmenistan. Nedbør er i gjennomsnitt 80 mm i året, i fjellområder når den 300-400 mm. Hovedsakelig skjer snø og nedbør i perioden desember til mars;

Hvem sang opprinnelig rock på?
Les mer

Hvem sang opprinnelig rock på?

"Rock On" er en sang skrevet av den engelske sangeren David Essex. Opprinnelig spilt inn i 1973 og utgitt som singel av Essex, ble den en internasjonal hit. I 1989 spilte den amerikanske skuespilleren og sangeren Michael Damian inn en coverversjon som gikk til nummer én på Billboard Hot 100-listen.