Om kvantitative og kvalitative data?

Innholdsfortegnelse:

Om kvantitative og kvalitative data?
Om kvantitative og kvalitative data?
Anonim

Kvantitative data er mål for verdier eller antall og uttrykkes som tall. Kvantitative data er data om numeriske variabler (f.eks. hvor mange; hvor mye; eller hvor ofte). Kvalitative data er mål på "typer" og kan representeres av et navn, symbol eller en tallkode.

Hva er et eksempel på kvantitative og kvalitative data?

Kvantitative data er alltid tall. Kvalitative data er vanligvis beskrevet med ord eller bokstaver. Forskere foretrekker ofte å bruke kvantitative data fremfor kvalitative data fordi det lettere egner seg til matematisk analyse. For eksempel gir det ikke mening å finne en gjennomsnittlig hårfarge eller blodtype.

Hva er forskjellen på kvalitativ og kvantitativ?

Kjerneforskjellen

I et nøtteskall, kvalitativ forskning genererer «tekstdata» (ikke-numerisk). Kvantitativ forskning, tvert imot, produserer "numeriske data" eller informasjon som kan konverteres til tall.

Hva er kvantitative datadata?

Kvantitative data er data som uttrykker en viss mengde, mengde eller område. Vanligvis er det måleenheter knyttet til dataene, f.eks. meter, når det gjelder høyden til en person.

Hva er 2 eksempler på kvantitative data?

Kvantitative data er informasjon om mengder; det vil si informasjon som kan måles og skrives ned med tall. Noen eksempler påkvantitative data er din høyde, skostørrelsen og lengden på neglene. Apropos det, det kan være på tide å ringe Guinness.

Anbefalt: