Hva betyr ruralisering?

Innholdsfortegnelse:

Hva betyr ruralisering?
Hva betyr ruralisering?
Anonim

Moturbanisering, eller deurbanisering, er en demografisk og sosial prosess der folk flytter fra urbane områder til landlige områder. Det er, i likhet med suburbanisering, omvendt relatert til urbanisering. Det oppstod først som en reaksjon på berøvelse i indre by.

Hva menes med landliggjøring?

ruralization (vanligvis utellelige, plural ruralizations) prosessen med å lage rural. endringen i et land eller en region når befolkningen migrerer fra urbane til landlige områder. prosessen med dannelsen av landsbyer og nedgangen av storbyer.

Er landliggjøring et ord?

1. Av, relatert til, eller karakteristisk for landet. 2. Av eller knyttet til personer som bor på landet: landlige husholdninger.

Hva betyr urbanisering?

Urbanisering er prosessen som byer vokser gjennom, og stadig høyere prosentandeler av befolkningen kommer til å bo i byen.

Hva betyr urban edge?

1.4 Definisjoner og terminologi En bykant: I sammenheng med denne rapporten er en bykant en definert linje trukket rundt et byområde som en vekstgrense, L.e. yttergrensen for urbane områder. … Ved å skaffe areal til urban bruk innenfor bykanten (vekstgrensen), kan landdistriktet beskyttes mot byspredning.

Anbefalt: