Hva gjør neurilemma?

Innholdsfortegnelse:

Hva gjør neurilemma?
Hva gjør neurilemma?
Anonim

Neurilemma tjener en beskyttende funksjon for perifere nervefibre. Skadede nervefibre kan regenereres hvis cellekroppen ikke er skadet og nevrilemmaet forblir intakt. Neurilemmaet danner et regenereringsrør som det voksende aksonet gjenoppretter sin opprinnelige forbindelse gjennom.

Hva er meningen med nevrilemma?

: plasmamembranen som omgir en Schwann-celle av en myelinisert nervefiber og skiller lag med myelin.

Hva er Axolemma og neurilemma?

Plasmamembran rundt nervecellen kalles aksolemma. Neurilemma er plasmamembranen til Schwann-celler som omgir de myeliniserte nervefibrene i det perifere nervesystemet og er fraværende i sentralnervesystemet på grunn av mangel på myelinskjede på grunn av fravær av Schwann-celler.

Er nevrilemma og myelinskjede det samme?

Nøkkelforskjellen mellom Neurilemma og myelinskjeden er at Neurilemma er cytoplasma og kjernene til Schwann-cellene som ligger utenfor myelinskjeden mens myelinskjeden er en modifisert cellulær membran viklet rundt aksonet til nevronene.

Er nevrilemma en celle?

Schwann-celle, også k alt nevrilemmacelle, hvilken som helst av cellene i det perifere nervesystemet som produserer myelinskjeden rundt nevronale aksoner. Schwann-celler er oppk alt etter den tyske fysiologen Theodor Schwann, som oppdaget dem på 1800-tallet.

Anbefalt: