Hvor kommer vaudevillen fra?

Innholdsfortegnelse:

Hvor kommer vaudevillen fra?
Hvor kommer vaudevillen fra?
Anonim

Begrepet vaudeville, adoptert i USA fra det parisiske boulevardteateret, er sannsynligvis en korrupsjon av vaux-de-vire, satiriske sanger i kupletter, sunget til populære utsendelser på 1400-tallet i Val-de-Vire (Vau-de-Vire), Normandie, Frankrike.

Hvordan begynte vaudeville?

Med sine første subtile opptredener på begynnelsen av 1860-tallet, var ikke vaudeville i utgangspunktet en vanlig form for underholdning. Formen utviklet seg gradvis fra konsertsalongen og variasjonshallen til sin modne form gjennom 1870- og 1880-årene. Denne mer skånsomme formen ble kjent som "høflig Vaudeville".

Når begynte vaudeville?

Begynner i 1880-tallet og gjennom 1920-tallet, var vaudeville hjem til mer enn 25 000 utøvere, og var den mest populære formen for underholdning i Amerika. Fra den lokale småbyscenen til New Yorks Palace Theatre var vaudeville en viktig del av ethvert samfunn.

Hvorfor ble vaudeville opprettet?

Vaudeville ble påvirket av sirkuset og andre former for underholdning. … Vaudeville vokste også fra USAs kjærlighet til andre typer underholdning, som sirkus, minstrelshow og medisinshow. Vaudeville ble på en måte et veiskille hvor mange ulike former for underholdning møttes for å skape en ny form.

Er vaudeville en amerikaner?

Vaudeville var Amerikas viktigste og mest populære underholdningfra 1890-tallet til første verdenskrig. På høyden inkluderte den tusenvis av teatre, i store og små samfunn, fra kyst til kyst. Vaudeville hadde sin mest eksplosive vekstperiode mellom 1900 og 1912.

Anbefalt: