Hvordan fungerer en mikrosonde?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan fungerer en mikrosonde?
Hvordan fungerer en mikrosonde?
Anonim

En elektronmikroprobe elektronmikroprobe En elektronmikroprobe (EMP), også kjent som en elektronprobemikroanalysator (EPMA) eller elektronmikroprobeanalysator (EMPA), er et analytisk verktøy som brukes til å ikke-destruktivt bestemme den kjemiske sammensetningen av små volumer av faste materialer. https://en.wikipedia.org › wiki › Electron_microprobe

Elektronmikrosonde - Wikipedia

opererer under prinsippet om at hvis et fast materiale bombarderes av en akselerert og fokusert elektronstråle, har innfallende elektronstråle tilstrekkelig energi til å frigjøre både materie og energi fra prøven.

Hvilken type mikroskop er en mikrosonde?

Elektronmikroprober er utstyrt med optiske mikroskop koaksi alt til elektronstrålen arrangert på en slik måte at når prøveoverflaten er i optisk fokus med det integrerte optiske mikroskopet/kameraet, den er også i røntgenfokus, dvs. den ligger på Rowland-sirkelen.

Hvordan fungerer mikroanalyseapparatet?

EPMA fungerer ved å bombardere et mikrovolum av en prøve med en fokusert elektronstråle (typisk energi=5-30 keV) og samle inn røntgenfotonene som sendes ut av de forskjellige grunnstoffartene.

Hva er forskjellen mellom EPMA og SEM?

Begge instrumentene har det samme grunnleggende operasjonsprinsippet, og deler mange komponenter. Imidlertid er SEM optimalisert for bildebehandling, spesielt når bilder med høy oppløsninger nødvendig, mens EPMA er designet primært for kvantitativ analyse.

Hva er en elektronsondemikroanalysator?

Electron probe microanalyzer (EPMA) er et verktøy for å bestemme den kjemiske sammensetningen av små volumer av faste materialer . Denne teknikken ligner på skanningselektronmikroskopi, der prøvevolumer på 10–30 μm3 kan undersøkes.

Anbefalt: