Når døde thor heyerdahl?

Innholdsfortegnelse:

Når døde thor heyerdahl?
Når døde thor heyerdahl?
Anonim

Thor Heyerdahl var en norsk eventyrer og etnograf med bakgrunn fra zoologi, botanikk og geografi. Heyerdahl er kjent for sin Kon-Tiki-ekspedisjon i 1947, der han seilte 8000 km over Stillehavet i en håndbygget flåte fra Sør-Amerika til Tuamotu-øyene.

Har Thor Heyerdahl rett?

Arkeologi har lenge vist at polynesiske navigatører fra Asia var de første til å bosette mange, om ikke alle, øyer i regionene. Derfor, i dette tilfellet, var Thor Heyerdahl ikke riktig.

Hva skjedde Thor Heyerdahl?

Heyerdahl døde 18. april 2002 i Colla Micheri, Liguria, Italia, hvor han hadde reist for å tilbringe påskeferien med noen av sine nærmeste familiemedlemmer. Han døde, 87 år gammel, av en hjernesvulst. … Den norske regjeringen hedret ham med en statsbegravelse i Oslo Domkirke 26. april 2002.

Kom Thor Heyerdahl tilbake til familien sin?

Familien ble gjenforent i Oslo i 1945, likevel så de lite til Thor Heyerdahl da han arrangerte Kon-Tiki-ekspedisjonen. Senere i 1949 ble Thor og Liv skilt, selv om de beholdt gode forhold.

Hvor kom polyneserne fra?

De direkte forfedrene til polynesierne var den neolittiske Lapita-kulturen, som dukket opp på øya Melanesia og Mikronesia rundt 1500 f. Kr. fra en konvergens av migrasjonsbølger av austronesere med opprinnelse fra både Island Southeast Asiatilvest og en tidligere austronesisk migrasjon til Mikronesia i nord.

Anbefalt: