Hva er meningen med australasia?

Innholdsfortegnelse:

Hva er meningen med australasia?
Hva er meningen med australasia?
Anonim

Australasia er en region som omfatter Australia, New Zealand og noen nærliggende øyer. Begrepet brukes i en rekke forskjellige sammenhenger, inkludert geopolitisk, fysiogeografisk og økologisk, der begrepet dekker flere litt forskjellige, men beslektede regioner.

Hva er landene i Australasia?

Australasia omfatter Australia, New Zealand, øya New Guinea og naboøyene i Stillehavet. Sammen med India ligger det meste av Australasia på den indo-australske platen, mens sistnevnte okkuperer det sørlige området. Den er flankert av Det indiske hav i vest og Sørishavet i sør.

Hvorfor kalles Australia også Australasia?

Før 1970-tallet ble den enkelt Pleistocene landmassen k alt Australasia, avledet fra det latinske australis, som betyr "sørlig", selv om dette ordet oftest brukes om en større region som inkluderer land som New Zealand som ikke er på samme kontinentalsokkel.

Er Australasia eller Australia et kontinent?

Australasia er det minste kontinentet. Det inkluderer Australia, New Zealand, New Guinea og noen av de små øyene i mellom. Australia grenser til Det indiske hav i vest og Stillehavet i øst.

Hva er meningen med Oseania?

Oceania, samlingsnavn for øyene spredt over det meste avStillehavet. Begrepet, i sin videste forstand, omfatter hele øyregionen mellom Asia og Amerika. En mer vanlig definisjon utelukker Ryukyu-, Kuril- og Aleutian-øyene og den japanske skjærgården.

Anbefalt: