Hva betyr mammotom?

Innholdsfortegnelse:

Hva betyr mammotom?
Hva betyr mammotom?
Anonim

Et Mammotome-apparat er et vakuum-assistert brystbiopsiapparat som bruker bildeveiledning som røntgen, ultralyd og/eller MR for å utføre brystbiopsier. En biopsi med en Mammotome-enhet kan gjøres poliklinisk med lokalbedøvelse.

Hvordan bruker du Mammotome?

Ved å bruke de samme avbildningsmetodene kan en lege lede en Mammotome-sonde inn i et mistenkelig område av brystet for forsiktig å samle det unormale vevet gjennom ett lite ¼-tommers snitt. Med et Mammotome-biopsiapparat kan en brystbiopsi utføres poliklinisk under lokalbedøvelse.

Betyr en kjernebiopsi kreft?

Det er viktig å huske at det å ha en klump eller masse ikke nødvendigvis betyr at det er kreft; mange kjernebiopsier avslører at mistenkelige klumper eller masser er godartede (ikke-kreftfremkallende).

Er Mammotomes smertefulle?

Brystbiopsisystemet Mammotome har blitt brukt i over 10 millioner prosedyrer over hele verden. Den er minim alt invasiv og forårsaker lite ubehag.

Hva viser brystbiopsiresultater?

Resultatene av en brystbiopsi kan vise om det aktuelle området er brystkreft eller om det ikke er kreft. Patologirapporten fra brystbiopsien kan hjelpe legen din med å avgjøre om du trenger ytterligere kirurgi eller annen behandling.

Anbefalt: