Bør jeg bekymre meg for nabothian-cyster?

Innholdsfortegnelse:

Bør jeg bekymre meg for nabothian-cyster?
Bør jeg bekymre meg for nabothian-cyster?
Anonim

I mange tilfeller er nabotiske cyster ikke en grunn til bekymring, og de fleste opplever ingen symptomer. Imidlertid kan store nabothian-cyster blokkere livmorhalsen og gjøre det vanskelig for en lege å gjennomføre rutinemessige kontroller av livmorhalsen. Flere, store nabothian-cyster kan føre til at livmorhalsen utvider seg.

Er Nabothian cyste alvorlig?

Livmorhalsen er foret med kjertler som norm alt skiller ut slim. Disse endocervikale kjertlene kan bli fylt med sekreter som samler seg som en kviselignende forhøyning k alt nabotiske cyster. Disse cystene er ikke en trussel mot helsen, og ingen behandling er nødvendig.

Trenger nabothian-cyster behandling?

Nabotiske cyster krever vanligvis ikke behandling. I sjeldne tilfeller kan cystene bli store og forårsake symptomer eller forvrenge formen på livmorhalsen, noe som kan kreve aspirasjon av slimet eller fjerning av cysten for å undersøke livmorhalsen tilstrekkelig.

Kan en nabotisk cyste være kreft?

Cervikale cyster er ikke kreftfremkallende. Den vanligste varianten er en nabothian (nuh-BOW-thee-un) cyste, som dannes når norm alt vev på den ytre delen av livmorhalsen vokser over det kjertelformede, slimproduserende vevet i den indre delen av livmorhalsen.

Hva er symptomene på Nabothian cyste?

Mulige symptomer på Nabothian-cyster

  • Cyster som måler noen få millimeter til 4 centimeter i diameter.
  • Glatttekstur.
  • Hvit eller gul i utseende.
  • Alvorlige smerter i livmorhalsen, spesielt under samleie.
  • Bekkenløsning.
  • Slepende følelse.
  • Høyde ujevnheter.
  • Uregelmessige blødninger og utflod fra skjeden.

Anbefalt:

Interessante artikler
Er clevamama-puter trygge?
Les mer

Er clevamama-puter trygge?

ClevaFoam babypute har blitt uavhengig testet for skadelige stoffer i henhold til de strenge globale kriteriene til STANDARD 100 av OEKO-TEX ® . Anbef alt for babyer 0 til 12 måneder. Er Clevamama-pods trygge? For babyens komfort og sikkerhet er den hypoallergenisk, pH-balansert, toksin- og formaldehydfri, noe som gjør den egnet for babyer med astma og allergier.

Hva gjør en lagomorf?
Les mer

Hva gjør en lagomorf?

Lagomorpha-Pikaer, harer og kaniner Alle lagomorfer er planteetere, som har formet trekk ved hodeskalle og tannsett. Kjennetegn som deles av gnagere og lagomorfer inkluderer stadig voksende fortenner og et diastema (mellomrom) som skiller fortennene fra kinntennene.

Hva vil det si å gjøre skyggearbeid?
Les mer

Hva vil det si å gjøre skyggearbeid?

Skyggearbeid innebærer å komme i kontakt med de delene av deg selv som du har fortrengt – eller det mange kanskje refererer til som deres «mørke side». … Det kalles "skyggearbeid", og innebærer "dykking ned i det ubevisste materialet som former våre tanker, følelser og atferd,"