Hvor gjør syndesmose vondt?

Innholdsfortegnelse:

Hvor gjør syndesmose vondt?
Hvor gjør syndesmose vondt?
Anonim

En høy ankelforstuing, også k alt en syndesmotisk skade, oppstår når det er rift og skade på de høye ankelbåndene. Disse skadene er mye mindre vanlige enn en tradisjonell ankelforstuing.

Hvordan føles en syndesmoseskade?

Symptomer. De vanligste symptomene forbundet med en syndesmoseforstuing er smerter, betennelse og manglende bevegelse. Du kan også føle mer alvorlig smerte når du bærer vekt på ankelen. Det er også ulike nivåer av smerte og symptomer avhengig av graden av syndesmoseforstuing.

Hva er syndesmoseskader?

Syndesmoseskader oppstår når det er en forstyrrelse av det distale festet til tibia og fibula. Disse skadene forekommer ofte (opptil 18 % av ankelforstuinger), og forekomsten øker i setting av atletisk aktivitet. … Pasienter opplever vanligvis en ekstern rotasjonsmekanisme for skade.

Hvordan oppstår en syndesmoseskade?

En syndesmotisk eller "høy" ankelforstuing er en som involverer leddbåndene binder den distale tibia og fibula ved den distale tibiofibulære syndesmosen. Skader kan oppstå med alle ankelbevegelser, men de vanligste bevegelsene er ekstrem ekstern rotasjon eller dorsalfleksjon av Talus.

Hvor gjør en høy ankelforstuing vondt?

Hvis du har opplevd en høy ankelforstuing, kan du kanskje legge vekt på foten og ankelen, men du vil sannsynligvis hasmerte over ankelen, mellom fibula og tibia. Du vil sannsynligvis oppleve mer smerte når du klatrer opp eller ned trapper, eller deltar i aktiviteter som får ankelbeina til å bøye seg oppover.

Anbefalt:

Interessante artikler
Vokser planter under led-lys?
Les mer

Vokser planter under led-lys?

LED-lys, som tilbyr lavt energiforbruk, lav varme og fargeoptimalisert for vekst, er den mest effektive, effektive og kundevennlige måten å dyrke planter hjemme enn å dyrke med fluorescerende lys eller glødelys. Kan et hvilket som helst LED-lys brukes som vekstlys?

Betyr ordet turpitude?
Les mer

Betyr ordet turpitude?

turpitude \TER-puh-tood\ substantiv.: inherent baseness: depravity; også: en grunnleggende handling. Betyr urolighet ondskap? Turpitude er definert som ondskap eller syndighet. Et eksempel på urolighet er atferd som anses som umoralsk og syndig av samfunnet.

Er hyperpatriotisme et ord?
Les mer

Er hyperpatriotisme et ord?

I daglig tale er jingoisme overdreven skjevhet når det gjelder å dømme sitt eget land som overordnet andre – en ekstrem type nasjonalisme. Hva er et ord for for mye patriotisme? Jingoism er fanatisk, overdreven patriotisme. Hvis du nekter å spise, lese, ha på deg eller diskutere noe som ikke er laget i ditt eget land, kan folk anklage deg for jingoisme.