Hva betyr thyroarytenoid?

Innholdsfortegnelse:

Hva betyr thyroarytenoid?
Hva betyr thyroarytenoid?
Anonim

Thyroarytenoid - Dette er musklene som danner kroppen til stemmefoldene stemmebrett Voksen alder. Menneskelige stemmebånd er sammenkoblede strukturer lokalisert i strupehodet, like over luftrøret, som vibrerer og bringes i kontakt under fonasjon. De menneskelige stemmebåndene er omtrent 12–24 mm lange og 3–5 mm tykke. https://en.wikipedia.org › wiki › Vocal_cords

Stemmebånd - Wikipedia

selv. De forkorter stemmefoldene ved å trekke den arytenoide (bakre) enden av stemmefoldene mot skjoldbruskkjertelen (fremre).

Hva er thyroarytenoid-muskelen?

Tyroarytenoidmuskelen virker for å slappe av stemmebåndet, noe som gir en mykere stemme. Vedlegg: Kommer fra det inferoposteriore aspektet av vinkelen på skjoldbruskbrusken, og fester seg til den anterolaterale delen av arytenoidbrusken.

Hvorfor kalles stemmefolder Thyroarytenoid?

Tyroarytenoidmuskelen vipper skjoldbruskbrusken bakover, og forkorter dermed stemmefoldene.

Hva er cricothyroid muskel?

Krikotyreoideamuskelen er den eneste tensormuskelen i strupehodet som hjelper til med fonasjon. Den innerveres av den overordnede larynxnerven. Dens handling vipper skjoldbruskkjertelen fremover for å hjelpe til med å spenne stemmebåndene.

Hva er Vocalis-muskelen?

Vokalis er en iboende larynxmuskel som består av fibre fra thyroarytenoid-muskelen. Den går parallelt og festes direkte til stemmebåndet. Den har sin opprinnelse på den indre overflaten av skjoldbruskbrusken og setter seg inn i vokalprosessen til arytenoidbrusken.

Anbefalt:

Interessante artikler
Påvirker kreftfremkallende stoffer cellesyklusen?
Les mer

Påvirker kreftfremkallende stoffer cellesyklusen?

Men når kreftfremkallende stoffer introduseres i kroppen, kan de påvirke genene og få dem til å endre seg på en dårlig måte. Disse mutasjoner oppstår når DNAet lager en kopi av seg selv før mitose. Derfor har den nye cellen som har blitt replikert også en mutasjon i sitt DNA.

Hva er den viktigste forskjellen mellom dendritter og aksoner?
Les mer

Hva er den viktigste forskjellen mellom dendritter og aksoner?

Et enkelt nevron eller en nervecelle har et enormt potensial til å utføre ulike aktiviteter. Et individuelt nevron mottar sine signaler fra dendrittene og cellelegemene og fører det ned til den aksonterminale aksonterminalen Axonterminaler (også k alt synaptiske boutons, terminale boutons eller end-feet) er ditale termineringer av telodendria (grener) av et akson.

I metabolismen av kreftfremkallende stoffer?
Les mer

I metabolismen av kreftfremkallende stoffer?

Metabolisme av kreftfremkallende stoffer forekommer i mange vev i hele kroppen (ADMET Screen). … Det er en allment antatt at den viktigste metabolske veien involverer oksidasjon av benzo[a]pyren av cytokrom P450 (P450) til et epoksid.