Hvorfor kalles fotorespirasjon en sløsende prosess?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor kalles fotorespirasjon en sløsende prosess?
Hvorfor kalles fotorespirasjon en sløsende prosess?
Anonim

Biokjemiske studier indikerer at fotorespirasjon forbruker ATP og NADPH, høyenergimolekylene laget av lysreaksjonene. Fotorespirasjon er derfor en bortkastet prosess fordi det hindrer planter i å bruke ATP og NADPH til å syntetisere karbohydrater.

Hvorfor er fotorespirasjon en bortkastet prosess Klasse 11?

av biologieksperter for å hjelpe deg i tvil og oppnå gode karakterer i klasse 11-eksamener. Fotorespirasjon anses som en svært bortkastet prosess fordi den ikke produserer energi for å redusere kraft. På den annen side bruker den energi og mister omtrent 25 % fast O2.

Hvorfor kalles denne prosessen en bortkastet prosess?

Derfor er fotorespirasjon en sløsende prosess fordi det forhindrer planter i å bruke ATP og NADPH til å syntetisere karbohydrater. rubisco enzymene som binder CO2 under for O2-fiksering under fotorespirasjon.

Hva er fotorespirasjon som forårsaker det, og hvorfor anses det som bortkastet?

Photorespiration er en bortkastet vei som konkurrerer med Calvin-syklusen. Det begynner når rubisco virker på oksygen i stedet for karbondioksid.

Hvorfor anses fotorespirasjonsveien for å være en sløsende prosess og en som reduserer fotosyntesehastigheten?

Fotorespirasjon er resultatet av oksygenasereaksjonen katalysert av ribulose-1, 5-bisfosfatkarboksylase/oksygenase. …I løpet av denne metabolske prosessen produseres CO2 og NH3, og ATP og reduserende ekvivalenter forbrukes, noe som gjør fotorespirasjon til en bortkastet prosess.

Anbefalt:

Interessante artikler
Dekker helsen fra Manitoba øyeundersøkelser?
Les mer

Dekker helsen fra Manitoba øyeundersøkelser?

Manitoba He alth and Seniors Care gir dekning under den provinsielle helseplanen for én rutinemessig fullstendig øyeundersøkelse gitt i en 2-års stønadsperiode for pasienter under 19 år og 65 år og eldre. Er øyeundersøkelser gratis i Manitoba?

Hvilket begrep brukes om produksjon til eget forbruk?
Les mer

Hvilket begrep brukes om produksjon til eget forbruk?

Subsistensproduksjon er det vanlige begrepet for å definere produksjon av eget forbruk. Den totale produksjonen som produseres av produsentene for forbruket i familien er livsoppholdsproduksjon. Hva er produksjons eget forbruk? Produksjon til eget forbruk inkluderer kun næringsprodukter, f.

Kan samlere ta penger fra bankkontoen?
Les mer

Kan samlere ta penger fra bankkontoen?

Når en domstol fastslår at du skylder en kreditor penger og deretter autoriserer kreditoren til å ta penger direkte fra lønnsslippen eller bankkontoene dine, kalles det en garnishment. … Kreditorer kan bruke dommen til å pynte på lønnen din, ta penger fra bankkontoene dine og legge pant på eiendeler du eier, som huset ditt.