Vil papillær kreft i skjoldbruskkjertelen drepe deg?

Innholdsfortegnelse:

Vil papillær kreft i skjoldbruskkjertelen drepe deg?
Vil papillær kreft i skjoldbruskkjertelen drepe deg?
Anonim

Selv om papillær skjoldbruskkjertelkreft ofte sprer seg til lymfeknuter i nakken, reagerer sykdommen veldig godt på behandling. Papillær skjoldbruskkjertelkreft er svært helbredelig og sjelden dødelig.

Kan du dø av papillær kreft i skjoldbruskkjertelen?

Involverte lymfeknuter kan øke sjansen for tilbakefall (det vil si at kreft kommer tilbake), men de endrer ikke prognosen. De fleste pasienter med papillær kreft i skjoldbruskkjertelen vil ikke dø av denne sykdommen.

Hvor raskt kan kreft i skjoldbruskkjertelen drepe deg?

Mer enn 9 av 10 personer med papillært karsinom vil leve i 10 år eller mer etter diagnosen. Mer enn 8 av 10 personer med follikulær kreft i skjoldbruskkjertelen vil leve i minst 10 år etter å ha blitt diagnostisert. Medullært skjoldbruskkjertelkarsinom er vanskeligere å behandle.

Hvor lenge kan du leve med ubehandlet papillær kreft i skjoldbruskkjertelen?

Forskere fant at papillære kreft i skjoldbruskkjertelen, uansett størrelse, som er begrenset til skjoldbruskkjertelen, neppe vil føre til død på grunn av kreften. Nærmere bestemt ble 20-års overlevelsesraten beregnet til å være 97 % for de som ikke fikk behandling og 99 % for de som fikk det.

Er papillær kreft i skjoldbruskkjertelen virkelig kreft?

Papillær skjoldbruskkjertelkreft er den vanligste typen kreft i skjoldbruskkjertelen. Det kan også kalles differensiert skjoldbruskkjertelkreft. Denne typen har en tendens til å vokse veldig sakte og er oftest i bare en lappskjoldbruskkjertelen. Selv om de vokser sakte, sprer papillærkreft seg ofte til lymfeknutene i nakken.

Anbefalt:

Interessante artikler
Kan bulking forårsake hjerteproblemer?
Les mer

Kan bulking forårsake hjerteproblemer?

Folk som bulker kan utvikler dårlige ernæringsvaner, noe som kan øke risikoen for helseproblemer over tid. Nærmere bestemt øker dårlig ernæring risikoen for: hjertesykdom. Er kroppsbygging dårlig for hjertet ditt? Opsummering: Å løfte vekter mindre enn en time i uken kan redusere risikoen for hjerteinfarkt eller hjerneslag med 40 til 70 prosent, ifølge en ny studie.

Hvor mye clarifier skal jeg bruke?
Les mer

Hvor mye clarifier skal jeg bruke?

Med bare 1 unse som trengs per 5 000 liter vann, kan du også få denne klareren til å vare. Ulempene med dette produktet er begrenset, men du må bruke produktet ukentlig for å dra nytte av det. Vær også oppmerksom på at denne renseren kun kan brukes til tilbakespylingsbassengfiltre.

Har kjernen en ladning?
Les mer

Har kjernen en ladning?

Forklaring: En kjerne består av protoner og nøytroner. Protoner har en positiv ladning og nøytroner har en nøytral ladning. Siden en nøytral ladning ikke vil oppheve en positiv ladning, den totale ladningen til en kjerne er positiv. Er kjernen en ladning?