Når skal man bruke stor bokstav?

Innholdsfortegnelse:

Når skal man bruke stor bokstav?
Når skal man bruke stor bokstav?
Anonim

Egennavn refererer til en bestemt person, sted eller ting, og er alltid med stor bokstav. Vanlige substantiv refererer til et generelt begrep eller ting og er bare skrevet med stor bokstav i begynnelsen av en setning.

Hvilke substantiv skal skrives med stor bokstav?

Generelt bør du bokstaver det første ordet, alle substantiv, alle verb (selv korte, som er), alle adjektiv og alle egennavn. Det betyr at du bør bruke små artikler, konjunksjoner og preposisjoner – noen stilguider sier imidlertid at konjunksjoner og preposisjoner som er lengre enn fem bokstaver skal skrives med store bokstaver.

Hva er de 10 reglene for bruk av store bokstaver?

Personlig utvikling10 Regler for store bokstaver

  • Skriv med stor bokstav i det første ordet i hver setning.
  • «Jeg» er alltid stor, sammen med alle sammentrekningene. …
  • Skriv med stor bokstav i det første ordet i en sitert setning. …
  • Sett med stor bokstav i et egennavn. …
  • Skriv med stor bokstav i en persons tittel når den kommer foran navnet.

Hvilke ord skal skrives med stor bokstav i en setning?

Du bør alltid bruke stor bokstav i det første ordet i en setning, uansett hva ordet er. Ta for eksempel følgende setninger: «Været var vakkert.

Skal substantiver begynne med stor bokstav?

Egennavn (nesten) begynner alltid med stor bokstav. … Men i de fleste tilfeller begynner egennavn med stor bokstav. Forsiktighet er nødvendigmen selv når du refererer til et bestemt sted eller ting. Hvis du bruker det mer generelle substantivet i stedet for egensubstantivet, skal dette ikke skrives med stor bokstav.

Anbefalt:

Interessante artikler
Hvor lenge lever emuer?
Les mer

Hvor lenge lever emuer?

Disse kyllingene vil bli hos hannen sin i 5-7 måneder og lære de nødvendige overlevelsesferdighetene. Kyllingene er fullvoksne rundt 12 måneder, men modnes ikke kjønnsmessig før rundt 18-20 måneder. I ville emuer lever 5-10 år, men i fangenskap kan de leve 35 år.

Hvordan finner jeg dervenin?
Les mer

Hvordan finner jeg dervenin?

Dervenin er oppdragsgiveren for "The Mind of Madness." Han kan bli funnet wandering Solitude , vanligvis mellom Bards College Bards College The Bards College er en sammenføyningsfraksjon som vises i The Elder Scrolls V: Skyrim. Ligger i Solitude, består lauget av barder, poeter og offentlige foredragsholdere.

Hva er ekvakuo dilatasjon av ventriklene?
Les mer

Hva er ekvakuo dilatasjon av ventriklene?

Hydrocephalus ex-vacuo oppstår når et hjerneslag eller en skade skader hjernen og hjernestoffet faktisk krymper. Hjernen kan krympe hos eldre pasienter eller de med Alzheimers sykdom, og CSF-volumet øker for å fylle den ekstra plassen. I disse tilfellene er ventriklene forstørret, men trykket er vanligvis norm alt.