Hvorfor er selen fotoleder?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er selen fotoleder?
Hvorfor er selen fotoleder?
Anonim

Visse krystallinske halvledere, som silisium, germanium, blysulfid og kadmiumsulfid, og det relaterte halvmetallselenet, er sterkt fotoledende. … Fordi strømmen opphører når lyset fjernes, danner fotoledende materialer grunnlaget for lyskontrollerte elektriske brytere.

Er selen en fotoleder?

A-Se er godt utviklet teknologisk siden den har blitt brukt som en fotoleder i kopimaskiner og også i en røntgenbildeteknikk kjent som xeroradiografi i flere tiår. Den brukes i sin amorfe form, så amorfe selenplater kan lages ved fordampning.

Hvordan fungerer en fotoleder?

En fotoleder er av den tidligere typen: det er ingen ledningsenerginivåer nær det sist fylte valensnivået, så det er en isolator. Men den blir en leder når den utsettes for lys fordi lyset kan flytte valensnivåelektronene inn i tomme ledningsnivåer ved mye høyere energier.

Er selen en leder eller isolator?

Selen er et stoff med en interessant egenskap - det er en fotoleder. Det vil si at selen er en isolator når det er i mørke og en leder når det utsettes for lys.

Hvorfor selen er leder i lys?

Som selen(Se) elementnummer er 34 og 2 ½ spinn er ledig. Så den fungerer for det meste som fotoceller som tar energien fra solen som solenergi som ladning. Selvfølgelig kan vi si at det virkersom leder under lysforhold og isolator under mørke forhold. Så igjen trenger den lys for å fungere som dirigent.

Anbefalt:

Interessante artikler
Hvilken prosess binder karbon?
Les mer

Hvilken prosess binder karbon?

Karbon er sekvestrert i jord av planter gjennom fotosyntese og kan lagres som organisk karbon i jord (SOC). Hva er prosessen med karbonbinding? Karbonbinding er prosessen for å fange og lagre atmosfærisk karbondioksid. Det er én metode for å redusere mengden karbondioksid i atmosfæren med mål om å redusere globale klimaendringer.

Snøer det i minoa?
Les mer

Snøer det i minoa?

Minoa gjennomsnittlig 105 tommer snø per år. Har Turkmenistan snø? Det regner eller snør sjelden i Turkmenistan. Nedbør er i gjennomsnitt 80 mm i året, i fjellområder når den 300-400 mm. Hovedsakelig skjer snø og nedbør i perioden desember til mars;

Hvem sang opprinnelig rock på?
Les mer

Hvem sang opprinnelig rock på?

"Rock On" er en sang skrevet av den engelske sangeren David Essex. Opprinnelig spilt inn i 1973 og utgitt som singel av Essex, ble den en internasjonal hit. I 1989 spilte den amerikanske skuespilleren og sangeren Michael Damian inn en coverversjon som gikk til nummer én på Billboard Hot 100-listen.