Er adskillelse av koder ulovlig?

Innholdsfortegnelse:

Er adskillelse av koder ulovlig?
Er adskillelse av koder ulovlig?
Anonim

Oppkoding og oppdeling anses å være uetisk faktureringspraksis. The Centers for Medicare & Medicaid Services (CMS) sier at «[m]bruk av koder på et krav, for eksempel oppkoding eller oppdeling av koder» er uetisk faktureringspraksis.

Hva ville skje hvis et legekontor blir tatt for å skille koder?

Utdeling eller fragmentering av faktureringskoder øker ulovlig en leverandørs fortjeneste ved å fakturere sammensatte prosedyrer separat, noe som resulterer i høyere refusjon fra Medicare og Medicaid. Bruk av programvare for elektronisk helsejournal (EPJ) kan lette oppkoding og oppdeling.

Hva er et eksempel på oppdeling av koder?

Unbundling (også kjent som fragmentering) er fakturering av flere prosedyrekoder for en gruppe prosedyrer som vanligvis dekkes av en enkelt, omfattende CPT-kode. Et eksempel på oppdeling er fakturering av deler av en enkelt, hel prosedyre separat.

Hva betyr oppdeling i koding?

Unbundling refererer til bruk av flere CPT-koder for de enkelte delene av prosedyren, enten på grunn av misforståelser eller i et forsøk på å øke betalingen.

Er medisinsk oppkoding ulovlig?

Oppkoding er ulovlig, men det er sykehus og helsepersonell som har blitt tatt for å gjøre det. 4 Administratorer som driver helsesystemer kan dra profesjonelt nytte når fortjenesten deres er imponerende, og oppkoding er en måte å få det til ved å juksesystem.

Anbefalt: