Hvor lages androgener?

Innholdsfortegnelse:

Hvor lages androgener?
Hvor lages androgener?
Anonim

Det dominerende og mest aktive androgenet er testosteron, som produseres av de mannlige testiklene. De andre androgenene, som støtter funksjonene til testosteron, produseres hovedsakelig av binyrebarken - den ytre delen av binyrene - og bare i relativt små mengder.

Hvor produseres androgenet?

Androgener produseres hovedsakelig fra binyrene og eggstokkene. Imidlertid spiller perifert vev som fett og hud også en rolle i å konvertere svake androgener til mer potente.

Hvor produseres androgener og østrogener?

I en kvinnes kropp er en av hovedformålene med androgener å bli omdannet til de kvinnelige hormonene som kalles østrogener. Hos kvinner produseres androgener i eggstokkene, binyrene og fettcellene.

Hvor kommer androgener hos kvinner fra?

Androgener blir vanligvis sett på som mannlige hormoner, men kvinnekroppen produserer også naturlig en liten mengde androgener – i gjennomsnitt omtrent en tidel til en tjuendedel av mengden som produseres av den mannlige kroppen. Eggstokkene, binyrene, fettcellene og hudcellene lager den kvinnelige kroppens tilførsel av androgener.

Hvor produseres androgener i binyrene?

Byrene androgener (AA), norm alt utskilt av fosterets binyresone og zona reticularis i binyrebarken, er steroidhormoner med svak androgen aktivitet.

Anbefalt: