Er vinterakonitt invasiv?

Innholdsfortegnelse:

Er vinterakonitt invasiv?
Er vinterakonitt invasiv?
Anonim

Planter fra løker har en tendens til å være trege med å etablere store kolonier. Når den vokser under forhold den liker, reproduserer vinterakonitt seg lett og sprer seg lett for å danne store kolonier – nesten til punktet av å være invasiv.

Spredning av vinterakonitter?

Vinterakonitter spredning under jorden og så vil du plante dem med plass til å vokse. Klipp eller klipp aldri akonittblader eller stilker før de har dødd helt tilbake. Løft, separer og plant deretter overfylte områder på nytt umiddelbart etter blomstring (bare følg disse instruksjonene for gjenplanting)

Hvordan blir jeg kvitt vinterakonitt?

Ikke grav opp plantene når de har blomstret ferdig. La løvet dø tilbake naturlig. Innen plenen din er klar til å klippes, vil bladene på vinterakonitten være visne og brunede, klare til å klippes av sammen med årets første gresstrå.

Er vinterakonitt en innfødt plante?

Eranthus hyemalis, ofte k alt vinterakonitt, er hjemmehørende i Europa (Frankrike til Bulgaria). Det er en senvinterblomster (før krokus) som har koppformede, oppovervendte, knallgule, smørbegerlignende blomster på stilker til 3-4 tommer høye. Hver blomst er dekket av en krage av bladlignende dekkblader.

Er vinterakonitt hjemmehørende i Nord-Amerika?

Som forrige måneds omt alte plante, er snøklokke, vinterakonitt hjemmehørende i Europa og spredt til Nord-Amerika på grunn av sinpopularitet som prydplante. De er utmerkede naturaliserere og kan stå alene for å fylle ut en hageseng. … Se månedens andre planter.

Anbefalt: