Hva betyr loggia?

Innholdsfortegnelse:

Hva betyr loggia?
Hva betyr loggia?
Anonim

En loggia er et arkitektonisk trekk som er et overbygd utvendig galleri eller korridor vanligvis på et øvre nivå, eller noen ganger bakkenivå. Ytterveggen er åpen for elementene, vanligvis støttet av en rekke søyler eller buer.

Hva er loggia i et hus?

Det italienske ordet for "lodge", loggia er et overbygd rom som går langs lengden av en bygning som ligner på en veranda, men med søyler eller buer på den åpne siden. … Mens loggiaer ofte finnes på store offentlige bygninger, er de et luksuriøst tillegg til boligeiendommer.

Hvordan ser en loggia ut?

Det italienske ordet for "lodge", loggia er et dekket rom som går langs lengden av en bygning som ligner på en veranda, men med søyler eller buer på den åpne siden. … Mens loggiaer ofte finnes på store offentlige bygninger, er de et luksuriøst tillegg til boligeiendommer.

Hva er forskjellen mellom en loggia og en veranda?

Som substantiv er forskjellen mellom loggia og veranda

at loggia er (arkitektur) et overbygd, åpent galleri mens veranda er en overbygd og lukket inngang til en bygning, enten det er tatt fra interiøret, og danner en slags vestibyle innenfor hovedveggen, eller stikker ut uten og med et eget tak.

Hvilket språk er ordet loggia?

(ˈlɑdʒə, ˈloudʒiə, italiensk ˈlɔddʒɑː) substantivOrdformer: flertall -gias, italiensk -gie (-dʒe) et galleri eller en arkade åpentil luften på minst én side. et rom inne i en bygning, men åpent mot luften på den ene siden, som fungerer som et friluftsrom eller som en veranda. [1735–45; ‹ Det; see lodge]

Anbefalt: