Hvordan staves badb?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan staves badb?
Hvordan staves badb?
Anonim

I irsk mytologi, Badb (gammelirsk, uttales [ˈbaðβ]), eller på moderne irsk Badhbh (irsk uttale: [ˈba̠u], Munster-irsk: [ˈba̠iv])-som også betyr "kråke"-er en krigsgudinne som tar form av en kråke, og er derfor noen ganger kjent som Badb Catha ("kampkråke").

Hva er BADB gudinnen til?

Badb var en keltisk krigsgudinne, kjent som "Battle Crow", og et medlem av den sagnomsuste Morrigan. … Badb var dødsbringeren, en keltisk gudinne for krig og død, og skaperen av forvirring i irsk mytologi. Hun var medlem av den fryktinngytende Morrígan, den trippelgudinnen for død og profeti.

Hva er Morrigan?

The Morrigan er en av mange fremtredende skikkelser i irsk mytologi og er først og fremst assosiert med krig/kamp, skjebne og død. Hun er en begavet formskifter og er kjent for å foretrekke å skifte til kråke. Morrigan var en av Tuatha De Danann, som var folket til gudinnen Danu.

Er Morrigan god eller dårlig?

The Morrigan er min alle tiders favorittgudinne og bør også være din. … Hun er også gudinnen til korvidene. Vi er vant til å tenke på krigs- og dødsgudene som onde, og faktisk regnes Morrigan som en av de mørke gudinnene i mange grener av neopaganismen.

Hvem giftet Morrigan seg med?

Navnene deres er synonymer for "Irland", og de var henholdsvis gift med Mac Gréine,Mac Cuill og Mac Cécht, de tre siste Tuatha Dé Danann-konger av Irland. Assosiert med landet og kongedømmet representerer de sannsynligvis en trippel gudinne for suverenitet.

Anbefalt: