Hvor kommer solipsismen fra?

Innholdsfortegnelse:

Hvor kommer solipsismen fra?
Hvor kommer solipsismen fra?
Anonim

Fans av René Descartes gir den franske filosofen æren for å introdusere solipsisme som et hovedproblem i moderne filosofi, men ordet solipsisme stammer sannsynligvis fra en fransk satire skrevet av Giulio Clemente Scotti i 1652 k alt La Monarchie des Solipses.

Hvor kommer ordet solipsisme fra?

Solipsisme er den filosofiske teorien om at det som er i tankene dine er den eneste virkeligheten som kan bli kjent og verifisert. Solipsisme kommer fra de latinske ordene for alene (sol) og selv (ipse), og betyr at bare jeget er ekte.

Hvem er solipsismens far?

Rene Descartes (1596-1650), den franske matematikeren, fysikeren og «faren til moderne filosofi», gjorde solipsisme til et sentr alt tema i filosofien. Siden solipsisme har å gjøre med hvordan vi lærer og vet, gjelder det kognitiv psykologi.

Er solipsisme en religion?

I denne forstand er solipsisme logisk relatert til agnostisisme i religion: skillet mellom å tro at du ikke vet, og å tro at du ikke kunne ha visst. Minimalitet (eller sparsommelighet) er imidlertid ikke den eneste logiske dyden.

Er solipsisme en gren av filosofien?

Solipsisme er posisjonen i metafysikk og epistemologi at sinnet er det eneste man kan vite at det eksisterer og at kunnskap om alt utenfor sinnet er uberettiget.

Anbefalt: