Hva betyr alloksan?

Innholdsfortegnelse:

Hva betyr alloksan?
Hva betyr alloksan?
Anonim

Medisinsk definisjon av alloksan: en krystallinsk forbindelse C4H2N2 O4 forårsaker diabetes mellitus når det injiseres i forsøksdyr også: en av dens lignende virkemidler. - også k alt mesoksalylurea.

Hva er alloksanbehandling?

Alloxan er et giftig kjemikalie. Den har blitt brukt til å indusere diabetes hos forsøksdyr ved å ødelegge de insulinutskillende cellene på Langerhans holme i bukspyttkjertelen. Antioksidant. Den gir beskyttelse mot noe av skaden forårsaket av frie radikaler.

Hva er alloksan-indusert diabetes?

Alloksan-indusert diabetes er en form for insulinavhengig diabetes mellitus som oppstår som et resultat av alloksan-administrering eller injeksjon til dyr [78], [79]. Det er vellykket indusert i en rekke dyrearter; kaniner, mus, rotter, aper, katter og hunder [80], [81].

Hva er bivirkningene av alloxan?

Etter injeksjon av alloksan i dosen 40 mg/kg ble det kun sett en lett forbigående hyperglykemi i løpet av de første 15 dagene. 2 måneder etter alloksaninjeksjon var imidlertid glukose- og karbakol-stimulert insulinsekresjon markant svekket hos alle dyr behandlet med alloksan, inkludert de med normoglykemi.

Hva er forskjellen mellom alloksan og streptozotocin?

Streptozotocin er mer spesifikt for betaceller i stedet for alloksan. … strptozotocin har høyinduktiv kapasitet enn alloksan og det er mindre giftig for bukspyttkjertelen sammenlignet med alloksan. Den er også mer spesifikk for bukspyttkjertelen, mens alloksan i tillegg til å være spesifikk for bukspyttkjertelen også virker giftig for noen andre organer.

Anbefalt: