Har empiriske formler desimal?

Innholdsfortegnelse:

Har empiriske formler desimal?
Har empiriske formler desimal?
Anonim

Siden ingen desimaler brukes i empiriske formler, må du runde av hver verdi til nærmeste hele tall.

Runder du opp i empirisk formel?

den korrekte empiriske formelen for forbindelsen. … Når resultatet av en beregning av en empirisk formel inneholder et abonnent som er mer enn 0,1 unna et helt tall, må det ikke avrundes.

Kan en kjemisk formel ha en desimal?

Husk at de empiriske og molekylære formlene IKKE kan ha desimaler/brøker. Subskripter representerer antallet atomer den inneholder. Det er ikke mulig å ha 1,5 atomer av N. Det bør imidlertid fortsatt inneholde det minste hele tallet av hvert atom i formelen.

Hvordan vet du om det er en empirisk formel eller ikke?

Kjemiske formler forteller deg hvor mange atomer av hvert grunnstoff er i en forbindelse, og empiriske formler forteller deg det enkleste eller mest reduserte forholdet mellom grunnstoffer i en forbindelse. Hvis en forbindelses kjemiske formel ikke kan reduseres lenger, er den empiriske formelen den samme som den kjemiske formelen.

Kan en empirisk formel ha brøker?

2 svar. Når du må beregne en forbindelses empiriske formel fra dens prosentvise sammensetning, er det noen få triks du kan bruke for å hjelpe deg med å håndtere desimale molforhold mellom atomene som utgjør forbindelsen din. I slike tilfeller er det svært nyttig å bruke blandetbrøker.

Anbefalt: