Hvorfor utføres rotfylling?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor utføres rotfylling?
Hvorfor utføres rotfylling?
Anonim

Rotfylling er en behandling for å reparere og redde en hardt skadet eller infisert tann i stedet for å fjerne den. Begrepet "rotfylling" kommer fra rengjøring av kanalene inne i en tanns rot. For flere tiår siden var rotfyllingsbehandlinger ofte smertefulle.

Hva forårsaker behovet for en rotfylling?

Rotfyllinger skjer når en tann er sterkt forf alt eller alvorlig infisert. For å beskytte tannen fjernes nerven og dens omkringliggende tannmasse og tannen lukkes. Det indre av tannen er praktisk t alt ugjennomtrengelig for fremtidig forråtnelse.

Hvorfor bør du aldri få en rotfylling?

En infeksjon forsvinner ikke bare når behandlingen ikke gis. Den kan reise gjennom tannroten til kjevebenet og lage abscesser. En abscess fører til mer smerte og betennelse i hele kroppen. Det kan til slutt føre til hjertesykdom eller hjerneslag.

Hvordan vet du om du trenger en rotfylling?

Tegnene du kan trenge rotfyllingsterapi inkluderer:

  1. Alvorlig tannpine ved tygging eller påføring av trykk.
  2. Langvarig følsomhet (smerte) for varme eller kalde temperaturer (etter at varmen eller kulden er fjernet)
  3. Misfarging (mørkning) av tannen.
  4. Hevelse og ømhet i tannkjøttet i nærheten.

Er en rotfylling smertefull?

Nei, rotfyllinger er vanligvis smertefrie fordi tannleger nå bruker lokalbedøvelse før prosedyren for å bedøvetann og områdene rundt. Så du skal ikke føle smerte i det hele tatt under prosedyren. Imidlertid er milde smerter og ubehag norm alt i noen dager etter at en rotfylling er utført.

Anbefalt:

Interessante artikler
Hva betyr nevropatisk?
Les mer

Hva betyr nevropatisk?

: skade, sykdom eller dysfunksjon av en eller flere nerver, spesielt i det perifere nervesystemet, som typisk er preget av brennende eller skyende smerter, nummenhet, prikking eller muskelsvakhet eller atrofi, er ofte degenerativ, og er vanligvis forårsaket av skade, infeksjon, sykdom, narkotika, giftstoffer eller vitaminmangel … Hvordan føles nevropatisk smerte?

Hva er en god plagiatpoengsum på turnitin?
Les mer

Hva er en god plagiatpoengsum på turnitin?

Hvis du vil forsikre deg om at innholdet ditt ikke blir avvist på grunn av plagiering, bør du beholde turnitin-prosenten nesten 20% til 30%. Turnitin-poengsum på 20 % er ideell poengsum og er akseptabel nesten over alt. Hva er akseptabel prosentandel for Turnitin?

Hva betyr Pria-navnet?
Les mer

Hva betyr Pria-navnet?

Pria, Priya. Priya eller Pria (sanskrit: प्रिया Priyā kvinne, som betyr "kjære, elskede") er et vanlig fornavn i India og et fornavn som også brukes i Nepal, Bangladesh, Sri Lanka og Thailand. Er Priya et godt navn? Priya er et veldig populært fornavn i India, og kan også finnes i land som Nepal, Sri Lanka og Thailand.