Hva betyr chiasmus?

Innholdsfortegnelse:

Hva betyr chiasmus?
Hva betyr chiasmus?
Anonim

I retorikk er chiasmus eller, mindre vanlig, chiasme, en "reversering av grammatiske strukturer i påfølgende fraser eller klausuler – men ingen repetisjon av ord".

Hva er et eksempel på en chiasmus?

Hva er chiasmus? … Chiasmus er en talefigur der grammatikken til én frase er invertert i den følgende frasen, slik at to nøkkelbegreper fra den opprinnelige frasen dukker opp igjen i den andre frasen i omvendt rekkefølge. Setningen "Hun har all min kjærlighet; hjertet mitt tilhører henne", er et eksempel på chiasmus.

Hvordan skriver du chiasmus?

Strukturen til en chiasmus er ganske enkel, så de er ikke vanskelige å lage. Alt du trenger å gjøre er å lage den første halvdelen av setningen, og så snu et par ord rundt i andre halvdel.

Hva er en chiasmus i litterære termer?

En chiasmus er en todelt setning eller frase, der den andre delen er et speilbilde av den første. Dette betyr ikke at den andre delen speiler de samme nøyaktige ordene som vises i den første delen – det vil si en annen retorisk enhet k alt antimetabole – men snarere at begreper og orddeler speiles.

Hva er en chiastisk uttalelse?

Chiasmus er omvendt rekkefølge av ord i den andre av to parallelle fraser eller setninger. … Antimetabole refererer til å bruke de samme ordene i både setninger eller setninger, men snu rekkefølgen for å endremening og skape retorisk effekt.

Anbefalt: