Hvilket patogen er assosiert med amøbedysenteri?

Innholdsfortegnelse:

Hvilket patogen er assosiert med amøbedysenteri?
Hvilket patogen er assosiert med amøbedysenteri?
Anonim

Amebiasis er en tarmsykdom forårsaket av en mikroskopisk (liten) parasitt k alt Entamoeba histolytica, som spres gjennom menneskelig avføring (avføring). Ofte er det ingen symptomer, men noen ganger forårsaker det diaré (løs avføring/bajs), kvalme (kvalme i magen) og vekttap.

Hva er patogen for amøbiasis?

Amebiasis er en sykdom forårsaket av parasitten Entamoeba histolytica. Det kan ramme alle, selv om det er mer vanlig hos mennesker som bor i tropiske områder med dårlige sanitære forhold.

Hvilket patogen forårsaker dysenteri?

Det kommer fra bakterier k alt Shigella. Sykdommen kalles shigellose. Omtrent 500 000 mennesker i USA får det hvert år. Amøbedysenteri kommer fra en parasitt k alt Entamoeba histolytica.

Hva slags protister forårsaker amøbedysenteri?

Entamoeba histolytica, er en mikroaerofil protist som forårsaker amøbedysenteri hos mennesker. Denne encellede organismen formerer seg i den menneskelige tarmen som den bevegelige trofozoitten og overlever det fiendtlige miljøet utenfor den menneskelige verten som den sovende firkjernede cysten.

Er amøbedysenteri forårsaket av sopp?

Amebisk dysenteri, eller intestinal amebiasis, er forårsaket av protozoen Entamoeba histolytica. Denne formen for dysenteri, som tradisjonelt forekommer i tropene, ervanligvis mye mer kronisk og snikende enn basillærsykdommen og er vanskeligere å behandle fordi den forårsakende organismen forekommer i…

Anbefalt: