Når brukes onomatopoeia?

Innholdsfortegnelse:

Når brukes onomatopoeia?
Når brukes onomatopoeia?
Anonim

Onomatopoeia er når et ord beskriver en lyd og faktisk etterligner lyden av objektet eller handlingen det refererer til når det snakkes. Onomatopoeia appellerer til hørselssansen, og forfattere bruker den til å bringe en historie eller et dikt til live i leserens hode.

Hva er onomatopoeia og gi 5 eksempler?

Vanlige eksempler på onomatopoeia

Maskinlyder-tut, pip, vroom, klang, zap, boing. Dyrenavn-gjøk, pisk-fattig-vilje, kiktrane, chickadee. Støtlyder - bom, krasj, klask, dunk, smell. Lydene av stemmen - hyss, fniser, knurrer, sutrer, murrer, blurrer, hvisker, suser.

Hvorfor vil onomatopoeia bli brukt?

Onomatopoeia bidrar til å heve språket utover de bokstavelige ordene på siden. Onomatopoeias sensoriske effekt brukes til å skape spesielt levende bilder-det er som om du er i selve teksten og hører hva dikteren hører. Den brukes også i: Barnelitteratur.

Hvordan bruker du onomatopoeia effektivt?

Velg lydord som skal flyte i setningene dine. Onomatopoetiske ord kan brukes som verb, substantiv og til og med adjektiver. Å bruke disse ordene er langt mer effektivt enn å bare drysse i interjeksjoner. Det vil ikke trekke leseren ut av historien fordi det er en del av den generelle flyten av beskrivelsene dine.

Hva er et onomatopoei-eksempel?

Onomatopoeia er en talefigur der ord fremkaller den faktiske lyden av tingen dereferere til eller beskrive. "boomen" av et fyrverkeri som eksploderer, "tick tock" til en klokke og "ding dong" til en dørklokke er alle eksempler på onomatopoeia.

Anbefalt: