Hva betyr dreidel?

Innholdsfortegnelse:

Hva betyr dreidel?
Hva betyr dreidel?
Anonim

En dreidel eller dreidel er en firesidig snurrevad som spilles under den jødiske høytiden Hanukkah. Hver side av dreidelen har en bokstav i det hebraiske alfabetet: נ‎, ג‎, ה‎, ש‎.

Hva symboliserer dreidelen?

En dreidel er en snurretopp med fire sider, hver påskrevet med en bokstav i det hebraiske alfabetet. … Bokstavene danner et akronym for det hebraiske ordtaket Nes Gadol Hayah Sham, som kan oversettes til "et stort mirakel skjedde der", som refererer til miraklet som Hanukkah er sentrert rundt.

Hva betyr de 4 hebraiske bokstavene på en dreidel?

På hver av dreidelens fire sider er det innskrevet en hebraisk bokstav-nonne, gimel, han og shin-som sammen står for "Nes gadol haya sham, " som betyr " Et stort mirakel skjedde der" (i Israel brukes bokstaven pe, forkortelse for po, "her", ofte i stedet for shin).

Hva er hensikten med en dreidel?

Dreidel-spillet er en av de mest kjente Hanukkah-tradisjonene. Den ble opprettet som en måte for jøder å studere Toraen og lære hebraisk i hemmelighet etter at den greske kong Antiochus IV hadde forbudt all jødisk religiøs tilbedelse i 175 fvt. I dag spiller vi som en måte å feire en rik historie og ha det gøy med venner og familie!

Er dreidel et hebraisk ord?

En dreidel eller dreidle (/ˈdreɪdəl/ DRAY-dəl; jiddisk: דרײדל‎, romanisert: dreydl, flertall: dreydlekh; hebraisk: סביבון‎, romanisert: sevivon)er en fire-sidig snurretopp, spilt under den jødiske høytiden Hanukkah.

Anbefalt: