Hvorfor dukket jet-vingetuppene opp?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor dukket jet-vingetuppene opp?
Hvorfor dukket jet-vingetuppene opp?
Anonim

Winglets reduserer vingespissvirvler vingespissvirvler Vingespissvirvler oppstår når en vinge genererer løft. Luft fra under vingen trekkes rundt vingespissen inn i området over vingen av det lavere trykket over vingen, noe som får en virvel til å spore fra hver vingespiss. https://en.wikipedia.org › wiki › Wake_turbulence

Wake turbulens - Wikipedia

tvillingtornadoene dannet ved forskjellen mellom trykket på den øvre overflaten av et flys vinge og det på den nedre overflaten. Høyt trykk på den nedre overflaten skaper en naturlig luftstrøm som tar seg til vingespissen og krøller seg oppover rundt den.

Hva gjør oppovervendte vingespisser?

Designet som små flyveblader, winglets reduserer det aerodynamiske luftmotstanden forbundet med virvler som utvikler seg ved vingespissene når flyet beveger seg gjennom luften. … Noen fly er designet og produsert med slanke, oppovervendte vinger som smelter jevnt inn i de ytre vingeseksjonene.

Hvorfor er flyvingene bøyd i enden?

De hjelper faktisk med å forbedre effektiviteten til vingen, og hele flyet. … Som Real Engineering forklarer i denne trange lille videoen om emnet, skaper flyvinger løft ved å lage lommer med høytrykksluft under vingene, med lavere trykk over.

Hvem oppfant winglets?

Wing-endeplater

I USA, skotskfødte ingeniør William E. Somerville patenterte de første funksjonelle winglets i 1910. Somerville installerte enhetene på sine tidlige to- og monoplan-design. Vincent Burnelli mottok amerikansk patent nr. 1 774 474 for sin "Airfoil Control Means" 26. august 1930.

Hva er i enden av flyvingene?

Disse små bitene kalles winglets, og de spiller en virkelig avgjørende rolle for å holde flyet flyvende som det skal, sa Qantas i en ny forklaring. Vingen er der for å redusere virvelmotstanden, som er den spiralformede luftstrømmen som dannes under vingens spissen midt i flyturen.

Anbefalt:

Interessante artikler
I rødbeter lysne mørke flekker?
Les mer

I rødbeter lysne mørke flekker?

Å drikke betejuice kan få arr, rynker og mørke flekker til å visne bort innenfra. Rødbetejuice er en rik kilde til vitamin C som bidrar til å redusere fet hud og kan bidra til å forhindre kviser og kviser. I tillegg kan betejuice være veldig nyttig for å fjerne døde hudceller og gi huden din en sunn glød.

Får newfoundland mye snø?
Les mer

Får newfoundland mye snø?

Nedbøren er i gjennomsnitt omtrent 1 120 mm årlig i Newfoundland. Omtrent tre fjerdedeler av den totale nedbøren faller som regn og en fjerdedel som snø. … Snøfall dominerer vinternedbør. Den er tung, med normale mengder over 300 cm de fleste steder i provinsen.

Kan du legge campanula i hengende kurver?
Les mer

Kan du legge campanula i hengende kurver?

Campanula-blomster ser best ut seller over en høy krukke eller en hengende kurv. Campanula isophylla er en etterfølgende form for klokkeblomstplanter. Kan du plante campanula i en hengende kurv? Følg guiden vår for å plante opp en hengende kurv med brennende tema, med begonia og campanula.