Er monoftongisering et ord?

Innholdsfortegnelse:

Er monoftongisering et ord?
Er monoftongisering et ord?
Anonim

Monoftongisering er en lydendring lydendring En lydendring, i historisk lingvistikk, er en endring i uttalen av et språk over tid. … Begrepet "lydforandring" refererer til diakrone endringer, som oppstår i et språks lydsystem over tid. https://en.wikipedia.org › wiki › Sound_change

Lydforandring - Wikipedia

hvorved en diftong blir en monoftong, en type vokalskifte. … I språk som har gjennomgått monoftongisering, representerer digrafer som tidligere representerte diftonger, nå monoftonger. Det motsatte av monoftongering er vokalbryting.

Hva er meningen med monoftongisering?

transitivt verb.: å endre til en monoftong: å redusere (en diftong eller triftong) til en enkel vokallyd.

Hva er monoftong og diftong?

For å si det enkelt: en monoftong er en enkelt vokal og en diftong er en dobbel vokal. En monoftong er der det er én vokallyd i en stavelse, og en diftong er der det er to vokallyder i en stavelse.

Hva er de 20 vokallydene?

Engelsk har 20 vokallyder. Korte vokaler i IPA er /ɪ/-pit, /e/-pet, /æ/-pat, /ʌ/-cut, /ʊ/-put, /ɒ/- hund, /ə/-om. Lange vokaler i IPA er /i:/-week, /ɑ:/-hard, /ɔ:/-fork, /ɜ:/-heard, /u:/-boot.

Hva er de 8 diftongene?

Det er 8 diftonglyder på vanlig engelskuttale nemlig – /aɪ/, /eɪ/, /əʊ/, /aʊ/, /eə/, /ɪə/, /ɔɪ/, /ʊə/. Ordet "diftong" er i utgangspunktet avledet fra det greske ordet diftonger.

Anbefalt: