Hva er dendron i biologi?

Innholdsfortegnelse:

Hva er dendron i biologi?
Hva er dendron i biologi?
Anonim

Enhver av de viktigste cytoplasmatiske prosessene som oppstår fra cellekroppen til en motorneuron. En dendron forgrener seg vanligvis til dendritter. Fra: dendron i A Dictionary of Biology » Emner: Medisin og helse - Clinical Medicine.

Hva er dendron i vitenskap?

En dendron refererer til hvilken som helst av de slanke, forgrenede protoplasmatiske projeksjonene til en nervecelle som bærer nerveimpulsen fra synapsen til cellekroppen. De utgjør det meste av den mottakelige overflaten til en nevron.

Hva er dendron og dendritt?

Dendroner er nervefibre som overfører nerveimpulser mot cellekroppen. Endegrenene til dendroner kalles dendritter. Dendrittene til en dendron mottar nerveimpulser mottar nerveimpulser fra andre nevroner.

Hva er en dendron av en nevron?

Dendritter (dendron=tre) er membranøse trelignende fremspring som kommer fra kroppen til nevronen, omtrent 5–7 per nevron i gjennomsnitt og omtrent 2 μm i lengde. De forgrener seg vanligvis mye, og danner en tett baldakin-lignende arborisering k alt et dendritisk tre rundt nevronet.

Hva er dendritter i biologi?

Dendritter er vedlegg som er designet for å motta kommunikasjon fra andre celler. De ligner en trelignende struktur, og danner projeksjoner som blir stimulert av andre nevroner og leder den elektrokjemiske ladningen til cellekroppen (eller, mer sjelden, direkte til aksonene).

Anbefalt: