Hvor mange innganger kreves for en 1-av-10 bcd-dekoder?

Innholdsfortegnelse:

Hvor mange innganger kreves for en 1-av-10 bcd-dekoder?
Hvor mange innganger kreves for en 1-av-10 bcd-dekoder?
Anonim

74HC42 er en av ti BCD til desimal-dekoder. Den aksepterer fire BCD-innganger (0A til 3A) og gir ti gjensidig utelukkende utganger (0Y til 9Y). Den logiske utformingen sikrer at alle utganger er HØY når binære koder større enn ni brukes på inngangene.

Hvor mange innganger har en BCD-dekoder?

En BCD-kode brukt på fire innganger, A til D, resulterer i et høyt nivå ved den valgte av 10 desimaldekodede utganger. På samme måte dekodes en 3-bits binær kode på inngangene A til C i oktal kode ved utgang 0 til 7 hvis D="0".

Hvor mange utganger er det på BCD-dekoder?

En BCD til desimal-dekoder har ti utdatabiter. Den aksepterer en inngangsverdi som består av en binærkodet desimal heltallsverdi og aktiverer én spesifikk, unik utgang for hver inngangsverdi i området [0, 9]. Alle utganger holdes inaktive når en ikke-desimal verdi brukes på inngangene.

Hvor mange innganger og utganger kreves for BCD-dekoder?

MC14028B-dekoderen er konstruert slik at en 8421 BCD-kode på fire innganger gir en desimal (en-av-ti) dekodet utgang, mens en 3-bit binær inngang gir en dekodet oktal (én-av-åtte) kodeutgang med D tvunget til en logisk "0".

Hvor mange inndata vil en desimal til BCD?

Derfor har en desimal-til-bcd-omformer desimalverdier som innganger som varierer fra 0-9. Så tot alt 10 innganger er der i endesimal-til-BCD-koder.

Anbefalt:

Interessante artikler
Hvor mange inversjoner kan en matrise ha?
Les mer

Hvor mange inversjoner kan en matrise ha?

En matrise A kan ha mest én invers. Inversen av en inverterbar matrise er betegnet A-1. Når en matrise er inverterbar, er dens invers også, og dens inverses invers er seg selv, (A-1)-1=A. Dermed er det høyst én invers. Hva er antall inversjoner i en matrise?

Hvorfor bruke paddock-stativ?
Les mer

Hvorfor bruke paddock-stativ?

Selv om du jobber på en del av motorsykkelen som ikke krever at du roterer hjulet, sørger paddockstativet for at motorsykkelen står oppreist og ikke lener til siden. Dette er ganske nyttig når du tapper oljen fra en motorsykkelmotor. Står paddock bra?

Betyr ikke skyldig uskyldig?
Les mer

Betyr ikke skyldig uskyldig?

Mens begrepet 'ikke skyldig' i lekebruk ofte er synonymt med 'uskyldig', er de ikke det samme i amerikansk strafferettsvitenskap. 'Ikke skyldig' er et juridisk funn fra juryen om at påtalemyndigheten ikke har oppfylt bevisbyrden. Hva kvalifiserer som uskyldig?