Skal jeg ta benadryl mot elveblest?

Innholdsfortegnelse:

Skal jeg ta benadryl mot elveblest?
Skal jeg ta benadryl mot elveblest?
Anonim

Benadryl er effektivt for å redusere kløende hud fra elveblest. Det regnes ofte som en førstevalgsbehandling for elveblest. Men selv om det er effektivt for å redusere symptomer på sesongmessige allergier, brukes ikke Benadryl ofte til dette formålet. Dette skyldes bivirkninger som søvnighet.

Når bør jeg ta Benadryl mot elveblest?

Natt: Hvis elveblesten din er alvorlig, kan legen din henvise deg til difenhydramin (Benadryl) eller en lignende medisin. Fordi det kan gjøre deg døsig, vil legen din sannsynligvis fortelle deg at du skal ta det om natten.

Er Benadryl trygt for elveblest?

Du kan ta ett av følgende legemidler mot elveblest og kløe: difenhydramin (Benadryl), cetirizin (Zyrtec), fexofenadin (Allegra) eller loratadin (Claritin, Alavert). De er reseptfrie (OTC) legemidler. Du kan kjøpe dem på apoteket.

Hvor lang tid tar det før elveblest forsvinner etter å ha tatt Benadryl?

Antihistaminer er utviklet for å redusere eller blokkere histamin, et kjemikalie i kroppen din som er ansvarlig for elveblest-lignende støt og kløe. Hvis du bryter ut i elveblest igjen etter at medisinen er utslitt, ta den i tre til fem dager og stopp deretter for å se om du får flere elveblest.

Vil elveblest forsvinne uten Benadryl?

Du kan også gni bikubene med en isbit i 10 minutter. Elveblest bare på en del av kroppen bør gå over av seg selv. De trenger ikke Benadryl. De bør forsvinne om noen fåtimer.

Anbefalt: