Hva betyr gaudete søndag?

Innholdsfortegnelse:

Hva betyr gaudete søndag?
Hva betyr gaudete søndag?
Anonim

Gaudete-søndagen er den tredje søndagen i advent i den liturgiske kalenderen for vestlig kristendom, inkludert den romersk-katolske kirke, den anglikanske nattverden, lutherske kirker og andre protestantiske hovedkirker. Den kan falle på hvilken som helst dato fra 11. desember til 17. desember.

Hva er meningen med gaudete?

Gaudete (engelsk: /ˈɡaʊdeɪteɪ/ GOW-day-tay, kirkelig latin: [ɡau̯ˈdete]; "rejoice [ye]" på latin) er en hellig julesang, antas å ha blitt komponert på 1500-tallet.

Hva skjer på Gaudete-søndagen?

Men på Gaudetesøndag, etter å ha passert midtpunktet av advent, gjør kirken stemningen litt lettere, og presten kan ha på seg rosedrakt. Endringen i farge gir tilbedere oppmuntring til å fortsette sin åndelige forberedelse - spesielt bønn og faste - til jul.

Hva er meningen med tredje søndag i advent?

Det kalles "Shepard's Candle", og er rosa fordi rose er en liturgisk farge for glede. Tredje søndag i advent er Gaudetesøndag og er ment å minne oss om gleden som verden opplevde ved Jesu fødsel, samt gleden over at de troende har nådd midtpunktet i advent.

Er det en Gaudetesøndag i fasten?

Laetare søndag (/liːˈtɛːri/ eller /lʌɪˈtɑːri/) er den fjerde søndagen i fastetiden, i den vestlige kristne liturgiske kalenderen. Tradisjonelt denne søndagenhar vært en festdag, innenfor den strenge fastetiden. … "Laetare Jerusalem" ("Gled deg, Jerusalem") er latin fra Jesaja 66:10.

Anbefalt: