Vil adenomyose forsvinne?

Innholdsfortegnelse:

Vil adenomyose forsvinne?
Vil adenomyose forsvinne?
Anonim

Adenomyosis forsvinner ofte etter overgangsalderen, så behandlingen kan avhenge av hvor nær du er det stadiet i livet. Behandlings alternativer for adenomyose inkluderer: Antiinflammatoriske legemidler. Legen din kan anbefale betennelsesdempende medisiner, som ibuprofen (Advil, Motrin IB, andre) for å kontrollere smertene.

Kan adenomyose krympe?

Med avbrutt blodtilførsel, krymper adenomyosen. Endometrieablasjon. Denne minim alt invasive prosedyren ødelegger slimhinnen i livmoren. Endometrieablasjon har vist seg å være effektiv for å lindre symptomer hos noen pasienter når adenomyose ikke har penetrert dypt inn i muskelveggen i livmoren.

Blir adenomyose verre over tid?

I tillegg til tunge, smertefulle menstruasjoner, kan adenomyose forårsake smerter under sex og kroniske smerter i hele bekkenområdet. Kvinner med adenomyose opplever noen ganger at menstruasjonssmerter – som noen beskriver som knivlignende – blir verre over tid.

Hva skjer hvis du ikke behandler adenomyose?

Adenomyose er ikke ikke nødvendigvis skadelig. Symptomene kan imidlertid påvirke livsstilen din negativt. Noen mennesker har overdreven blødning og bekkensmerter som kan hindre dem i å nyte normale aktiviteter som samleie. Kvinner med adenomyose har økt risiko for anemi.

Kan du la adenomyose være ubehandlet?

Hvis de ikke behandles, kan noen GYN-tilstander føre til langsiktige tilstanderskade. Det er tilstander som ikke er godt forstått av mange leger, og som kan være vanskelig å diagnostisere. Adenomyose er en smertefull og kompleks gynekologisk tilstand som kan være vanskelig å oppdage.

Anbefalt: