Hvilken type ledd er det distale interfalangeale leddet?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken type ledd er det distale interfalangeale leddet?
Hvilken type ledd er det distale interfalangeale leddet?
Anonim

Interfalangeale (IP) ledd i hånden er synovialledd av hengseltype mellom tilstøtende falanger. Tommelen har et enkelt interfalangealledd, og det andre til femte sifferet har hver et proksim alt og et dist alt interfalangealledd.

Er det distale interfalangeale leddet et hengseledd?

De interfalangeale leddene i hånden er synoviale hengselledd som spenner mellom håndens proksimale, midtre og distale falanger. For å oppnå dette, letter disse leddene bevegelse innenfor bare én frihetsgrad: fleksjon - ekstensjon. …

Hva er det distale interfalangeale leddet?

Distal Interphalangeal Joint (DIP Joint)

DIP-leddet i fingeren er plassert på tuppen av fingeren, like før fingerneglen starter. Vanlige problemer ved dette leddet inkluderer Mallet Finger, Jersey Finger, leddgikt, slimhinnecyster og frakturer.

Hvilken type synovialledd er det distale interfalangeale leddet?

De interfalangeale leddene i foten er klassifisert som uniaksiale hengselledd, som er en type synovialledd som tillater bevegelse langs en akse, i dette tilfellet fleksjon (plantarflexion) og forlengelse (dorsalfleksjon) av midtre og distale falanger.

Hvilken type bevegelse er de interfalangeale leddene?

-De eneste tillatte bevegelsene i de interfalangeale leddene er fleksjon og ekstensjon; disse bevegelsene er mer omfattende mellomden første og andre phalanges enn mellom den andre og tredje. Mengden av fleksjon er svært betydelig, men ekstensjonen er begrenset av volar og kollaterale leddbånd.

Anbefalt:

Interessante artikler
Hvilken prosess binder karbon?
Les mer

Hvilken prosess binder karbon?

Karbon er sekvestrert i jord av planter gjennom fotosyntese og kan lagres som organisk karbon i jord (SOC). Hva er prosessen med karbonbinding? Karbonbinding er prosessen for å fange og lagre atmosfærisk karbondioksid. Det er én metode for å redusere mengden karbondioksid i atmosfæren med mål om å redusere globale klimaendringer.

Snøer det i minoa?
Les mer

Snøer det i minoa?

Minoa gjennomsnittlig 105 tommer snø per år. Har Turkmenistan snø? Det regner eller snør sjelden i Turkmenistan. Nedbør er i gjennomsnitt 80 mm i året, i fjellområder når den 300-400 mm. Hovedsakelig skjer snø og nedbør i perioden desember til mars;

Hvem sang opprinnelig rock på?
Les mer

Hvem sang opprinnelig rock på?

"Rock On" er en sang skrevet av den engelske sangeren David Essex. Opprinnelig spilt inn i 1973 og utgitt som singel av Essex, ble den en internasjonal hit. I 1989 spilte den amerikanske skuespilleren og sangeren Michael Damian inn en coverversjon som gikk til nummer én på Billboard Hot 100-listen.