Bør jeg bekymre meg for en mørk fregne?

Innholdsfortegnelse:

Bør jeg bekymre meg for en mørk fregne?
Bør jeg bekymre meg for en mørk fregne?
Anonim

Brune flekker og fregner Fregner er ufarlige , men hvis man begynner å se morsom ut sammenlignet med andre, er det best å få det sjekket ut. Større, flate, brune flekker i ansiktet og på hendene som begynner å vises hos middelaldrende mennesker, kjent som aldersflekker eller leverflekker leverflekker Leverflekker (også kjent som aldersflekker, solar lentigo, "lentigo senilis", "alderdom" spot", "senil fregne") er flekker på huden assosiert med aldring og eksponering for ultrafiolett stråling fra solen. https://en.wikipedia.org › wiki › Liver_spot

Leverflekk - Wikipedia

kalles riktig solar lentigines lentigines Hva er lentiginøst melanom? Lentiginøst melanom er en sakte progressiv variant av melanom funnet på solskadet hud på stammen og lemmer. Lentiginøst melanom blir vanligvis diagnostisert når de ondartede cellene er in situ og det antas å ha lav risiko for invasivt melanom. https://dermnetnz.org › emner › lentiginous-melanoma

Lentiginous melanom | DermNet NZ

Er det norm alt at fregner er mørke?

Et kjennetegn ved fregner er at de blir mørkere når de utsettes for solens ultrafiolette (UV) lys. Det er derfor de blir mer merkbare om sommeren og blekner gjennom vintermånedene.

Hva betyr en virkelig mørk fregne?

De kan bli mørkere og mer synlige etter soleksponering og bli lysere ivintermånedene. Fregner skyldes en økning i mengden mørkt pigment k alt melanin og en økning i det totale antallet pigmentproduserende celler k alt melanocytter.

Hvordan vet du om en fregne er kreft?

Melanom-tegn inkluderer: En stor brunaktig flekk med mørkere flekker . En føflekk som endrer farge, størrelse eller følelse eller som blør. En liten lesjon med en uregelmessig kant og deler som virker røde, rosa, hvite, blå eller blå-svarte.

Når bør jeg være bekymret for mørke fregner?

En føflekk eller fregne bør sjekkes om den har en diameter på mer enn et viskelær eller noen karakteristikker av ABCDE-ene til melanom (se nedenfor). Dysplastiske nevi er føflekker som generelt er større enn gjennomsnittet (større enn et viskelær) og uregelmessig i form.

Anbefalt: