Om farmakokinetikk og farmakodynamikk?

Innholdsfortegnelse:

Om farmakokinetikk og farmakodynamikk?
Om farmakokinetikk og farmakodynamikk?
Anonim

Med enkle ord er farmakokinetikk 'hva kroppen gjør med stoffet'. Farmakodynamikk beskriver intensiteten av en medikamenteffekt i forhold til dens konsentrasjon i en kroppsvæske, vanligvis på stedet for medikamentets virkning. Det kan forenkles til "hva stoffet gjør med kroppen".

Hva er forskjellen mellom farmakokinetikk og farmakodynamikk?

Farmakokinetikk er studiet av hva kroppen gjør med legemidlet, og farmakodynamikk er studiet av hva legemidlet gjør med kroppen. … Så farmakokinetikk refererer til bevegelsen av ethvert medikament som går inn i, gjennom og ut av kroppen.

Hvorfor er det viktig å forstå farmakokinetikk og farmakodynamikk?

Både farmakokinetikk (ADME) og farmakodynamikk er viktige for å bestemme effekten som et medikamentregime sannsynligvis vil gi. Ytre faktorer som miljøeksponering eller samtidig medisinering kan påvirke effekten av en medisin.

Hva er PK PD-forhold?

Abstrakt. Farmakokinetiske/farmakodynamiske (PK/PD)-modelleringskoblinger dose-konsentrasjonsrelasjoner (PK) og konsentrasjon-effektforhold (PD), og letter dermed beskrivelsen og forutsigelsen av tidsforløpet for legemiddeleffekter som følge av et bestemt doseringsregime.

Hva er de fire trinnene i farmakokinetikken?

Tenk på farmakokinetikk som et legemiddels reise gjennom kroppen, der det går gjennom fire forskjellige faser:absorpsjon, distribusjon, metabolisme og utskillelse (ADME). De fire trinnene er: Absorpsjon: Beskriver hvordan stoffet beveger seg fra administrasjonsstedet til virkningsstedet.

Anbefalt: