Når oppfører en ekte gass seg ideelt?

Innholdsfortegnelse:

Når oppfører en ekte gass seg ideelt?
Når oppfører en ekte gass seg ideelt?
Anonim

Generelt oppfører en gass seg mer som en ideell gass ved høyere temperatur og lavere trykk, ettersom den potensielle energien på grunn av intermolekylære krefter blir mindre signifikant sammenlignet med partiklenes kinetiske energi, og størrelsen på molekylene blir mindre signifikant sammenlignet med det tomme rommet mellom dem.

Ved hvilke forhold oppfører ekte gasser seg ideelt?

Systemer med enten svært lave trykk eller høye temperaturer gjør det mulig å estimere ekte gasser som "ideelle". Det lave trykket i et system gjør at gasspartiklene opplever mindre intermolekylære krefter med andre gasspartikler.

Hva betyr det når en gass oppfører seg ideelt?

Den ideelle gassloven antar at gasser oppfører seg ideelt, noe som betyr at de overholder følgende egenskaper: (1) kollisjonene som oppstår mellom molekyler er elastiske og deres bevegelse er friksjonsfri, som betyr at molekylene ikke mister energi; (2) det totale volumet til de individuelle molekylene er størrelser mindre …

I hvilke forhold følger en ekte gass ideell gassligning?

Som et resultat begynner en ekte gass å oppføre seg som en ideell gass uten volum og ingen tiltrekningskraft. Derfor, for å konkludere, kan det sies at ekte gasser adlyder ideell gassatferd ved høye temperaturer og lavt trykk. Merk: Ligningen for en ideell gass kalles en ideell gassligning.

Lygger ekte gasser PV nRT?

De ekte gassene adlyder den ideelle gassenligning PV=RT ved høy temperatur og lavt trykk. Ekte gasser overholder ikke de ideelle gasslovene under alle temperatur- og trykkforhold.

Anbefalt: